ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2021

Συναγερμός στη Ραφήνα για δεκάδες κρούσματα σε πλοίο από την Ίο


Αναστάτωση επικράτησε το βράδυ της Τετάρτης στο λιμάνι της Ραφήνας, καθώς σε πλοίο που επέστρεφε από το νησί της Ίου υπήρξαν πληροφορίες για δεκάδες ύποπτα περιστατικά κορονοϊού..Όπως μετάδωσε η τοπική ιστοσελίδα rpn.gr το πλοίο Super Express κατέπλευσε στις 20.30 στο λιμάνι και σε αυτό επέβαιναν περισσότερα από 70 άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας, τα οποία είχα ύποπτα συμπτώματα.
Μια ομάδα 30 ατόμων είπε στην ιστοσελίδα ότι είχαν κανονίσει όλοι μαζί να πάνε στην Ίο για ολιγοήμερες διακοπές. Στο νησί γνώρισαν και άλλα νεαρά άτομα και βρέθηκαν σε ένα μεγάλο πάρτι.
Ορισμένοι από αυτούς εμφάνισαν συμπτώματα Covid-19 και έμειναν στην Ίο, καθώς δεν τους επετράπη να επιστρέψουν στη Ραφήνα.
Οι υπόλοιποι μπήκαν χθες σε καραντίνα μέσα στο πλοίο, όπου έσπευσε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να πραγματοποιήσει τα σχετικά τεστ, τα οποία κατέγραψαν 14 θετικά κρούσματα.
Σήμερα το πρωί, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς επιβεβαίωσε μέσω του ΣΚΑΪ το περιστατικό, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ στην Ίο έμειναν τουλάχιστον δώδεκα άτομα για καραντίνα.
Ο υπουργός Υγείας B. Kικίλιας επιβεβαίωσε την είδηση που αφορά τα παιδιά, τα οποία επέστρεψαν με πλοίο από την Ίο στη Ραφήνα και βρέθηκαν θετικά στον κοροναϊό, επισημαίνοντας ότι ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 17 έτη και η θετικότητα που καταγράφηκε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ είναι 17,5%, δηλαδή βρέθηκαν 14 κρούσματα θετικά σε 81 ελέγχους.
Το πλοίο που κατέπλευσε στο λιμάνι της Ραφήνας στις 20:32 χθες με 369 επιβάτες και 28 άτομα πλήρωμα, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Θήρα, Ιο, Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Τήνο. Σήμερα το Super Express απολυμάνθηκε από ειδικό συνεργείο και αναχώρησε για το καθιερωμένο δρομολόγιό του στις 08:05, αντί στις 07:05 που ήταν προγραμματισμένο.