ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Με το χαρτάκι της ΕΡΤ στα μούτρα του Χρυσοχοΐδη


Ο Χρήστος Ξανθάκης σχολιάζει όλα τα καυτά θέματα στο μιντιακό τοπίο


* Όταν πόσταρα εκείνο το χαρτάκι που είχε κολληθεί στην αίθουσα παραγωγής της ΕΡΤ κι έδινε οδηγίες για το περιβόητο γεύμα της Ικαρίας και τις ακόμη πιο περιβόητες φωτό του Λιγνάδη, δεν.. μπορούσα να φανταστώ ότι θα έφτανε η χάρη του ως και τις Βρυξέλλες!
Πέρασα βλέπετε δύο εικοσιτετράωρα με όλα τα τρολάκια και τα φιλελέρια του διαδικτύου να με βρίζουν διαρκώς, εξαντλώντας όλο το ρεπερτόριο της χυδαιότητάς τους. Ώσπου παραδέχτηκαν δια της πλαγίας οδού («συμβαίνουν αυτά σε όλα τα κανάλια») οι κυβερνητικοί ότι το χαρτάκι ήταν αυθεντικό και κάτσανε στο παγωτό τα έξαλλα πλήθη. Ένα-μηδέν που λένε και τα πιτσιρίκια.
* Αλλά η αλήθεια δεν μένει ποτέ σ’ ένα μέρος. Βλέπε και το τσιγάρισμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε ομάδα της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών (LIBE) του Ευρωκοινοβουλίου. Ήταν μια συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, όπου ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δέχθηκε έντονα πυρά υπό τη μορφή ερωτημάτων από τους ευρωβουλευτές για τη λειτουργία των ΜΜΕ στην Ελλάδα, τη λογοκρισία, τα συμβόλαια θανάτου, καθώς και τη λίστα Πέτσα.
Και τα δέχθηκε μόνος του!
Ήταν να πάει κι ο υπουργός Δικαιοσύνης στη συνάντηση, αλλά δεν είναι κάνα κορόιδο ο Τσιάρας να τρώει πατσαβουριές με τις ώρες. Επικαλέστηκε ανειλημμένες υποχρεώσεις κι άφησε σόλο στο εδώλιο τον πλέον απαξιωμένο υπουργό της κυβέρνησης να εισπράττει τη μία φάπα μετά απ’ την άλλη.
* Λέγαμε όμως για το χαρτάκι της ΕΡΤ. Η γγ της ΠΟΕΣΥ Μιμή Τουφεξή, το παρουσίασε ως απάντηση στις δηλώσεις του υπουργού ότι δεν υπάρχει λογοκρισία στην Ελλάδα.
Κάτι, φυσικά, που προκάλεσε τον εκνευρισμό Χρυσοχοΐδη (με όλα εκνευρίζεται ο Χρυσοχοΐδης αυτές τις μέρες!), που έσπευσε να δηλώσει ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και ευχήθηκε την επόμενη φορά η επιτροπή να καλέσει πιο αντικειμενικούς δημοσιογράφους.
Και γιατί δηλαδή να μην καλέσει το γραφείο Τύπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Μια χαρά τα λένε και μια χαρά τα μολογάνε και ασπροπρόσωπο θα τον βγάλουν τον Μιχάλη. Για να μην ταλαιπωρείται άλλη φορά απ’ τους αλητήριους που θέλουν το κακό της πατρίδας μας!