ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Η «Αφύλαχτη Διάβαση» συναντά τον Κανάκη Γερωνυμάκη


Ο Κανάκης Γερωνυμάκης είναι σήμερα 95 χρόνων. Γεννήθηκε το 1926 στον Βουβά Σφακίων και όπως λέει και ο ίδιος φέρνει συχνά στη σκέψη του τον κόσμο όπως ήταν πριν από τον πόλεμο, αλλά και ..κατά τη διάρκειά του. Είναι σήμερα ένας από τους γηραιότερους επιζώντες που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια τους η Μάχη της Κρήτης.
Η «Αφύλαχτη Διάβαση» ταξίδεψε στα Σφακιά και συνάντησε τον Κανάκη Γερωνυμάκη στο νοτιότερο σημείο της Κρήτης, στην Παναγία Θυμιανή, με φόντο τη Γαύδο και το απέραντο γαλάζιο του Λιβυκού πελάγου. Στο ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ του Πρώτου Προγράμματος, ο 95χρονος Κρητικός θυμάται τα παιδικά του χρόνια στο χωριό του και αργότερα, όλα όσα εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Η γλαφυρή και παραστατική του αφήγηση θα ταξιδέψει τους ακροατές σε όλα εκείνα τα μέρη όπου οι Σφακιώτες, από τη Μάχη του Φραγκοκάστελλου μέχρι τη συγκρότηση της αντίστασης απέναντι στους Γερμανούς κατακτητές, απέδειξαν ότι η κρητική ψυχή παραμένει ανυπόταχτη στο πέρασμα των αιώνων.
To ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ θα μεταδοθεί σε δύο μέρη, την Παρασκευή 2 και την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021, στις 15:00.
Έρευνα-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης