ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

«Και με τα λεφτά τι γίνεται;

Η αντεπίθεση του Mega και τα κανάλια που έχουν ήδη πετάξει «λευκή πετσέτα» 


Ο Χρήστος Ξανθάκης σχολιάζει όλα τα καυτά θέματα στο μιντιακό τοπίο


* Τα νέα σήματα του Mega είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Το κάποτε μεγάλο και νυν μικρό κανάλι προτίθεται να ρίξει τα περισσότερα λεφτά στην πιάτσα τη νέα σαιζόν, για να επιστρέψει στις.. δόξες του παρελθόντος και να κερδίσει τις θεαματικότητες. Βλέπε και τα 40 μύρια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που μόλις ενέκρινε το ΕΣΡ, ενώ στο δρόμο περιμένουν και άλλα, ενισχυτικά κεφάλαια σε περίπτωση που απαιτηθεί περαιτέρω δραστηριοποίηση.
* Αλλά ας ξεκινήσουμε απ’ τα σήματα. Ομολογουμένως είναι εντυπωσιακά και καλόγουστα και τραβούν την προσοχή. Την ανανεωμένη εικόνα του καναλιού επιμελήθηκε η Διεύθυνση Marketing του Mega με τον Χάρη Γούλιο και Creative Director την Αθηνά Αϊδίνη.
Τα νέα σήματα με τις 3D μεταμορφώσεις του λογότυπου φέρουν την υπογραφή της YetiPictures και του Τόνυ Ζαγοραίου που επιμελήθηκε τη σκηνοθεσία και την παραγωγή των νέων idents του σταθμού, σε συνεργασία με την Cream Rascal που δημιούργησε το νέο πακέτο γραφικών.
* «Και με τα λεφτά τι γίνεται;», ρωτάω συνομιλητή μου, από τους πλέον έμπειρους της πιάτσας.
«Έστω και αργά κατάλαβαν ότι δεν μπορείς να στήσεις κανάλι, μόνο με υλικό βιβλιοθήκης και ειδησεογραφικό τομέα», μου απαντάει. «Χρειάζεται πρόγραμμα και μάλιστα πρόγραμμα φρέσκο και άφθονο. Και πρόγραμμα δεν βρίσκεις τη σήμερον ημέρα αν δεν ξοδέψεις. Έστω πρόγραμμα που μπορεί να σου φέρει θεαματικότητες…»
«Ναι, αλλά ως τώρα κινούνταν το Mega σε μια λογική οικονομιών και πολύ προσεκτικών κινήσεων…», του λέω.
«Κοίτα», μου λέει, «πέρυσι τέτοια εποχή για κονδύλι 2.000 ευρώ έπρεπε να φέρεις τούμπα όλο το κανάλι για να σου βάλουν υπογραφές. Φέτος, πάλι, μιλάς για ποσά του τύπου 200 χιλιάρικα και δεν πεταρίζει βλέφαρο»!
* Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, ο ανταγωνισμός θα είναι κάτι παραπάνω από σκληρός, ιδίως από τη στιγμή που δύο κανάλια μοιάζουν να έχουν ήδη πετάξει «λευκή πετσέτα» για τη νέα σαιζόν και να κάνουν απλή διαχείριση της Λίστας Πέτσα και της Λίστας Κικίλια…