ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Στην Ε.Ε. η δίωξη της Ολλανδής δημοσιογράφου στην Ύδρα


Στα ευρωπαϊκά όργανα θα φέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης τη δίωξη της γνωστής Ολλανδής δημοσιογράφου Ιγκεμπορτ Μπέγκελ, που συνελήφθη στην Ύδρα, στα μέσα.. Ιουνίου, με την κατηγορία ότι φιλοξενούσε Αφγανό πρόσφυγα.
Η είδηση που πρώτη δημοσιοποίησε η «Εφ.Συν.» την περασμένη Τρίτη καλύφθηκε εκτενώς στον ολλανδικό Τύπο και στα μεγαλύτερα διεθνή μέσα ενημέρωσης και προκάλεσε δυσμενή σχόλια για τις ακραία αντιπροσφυγικές πολιτικές στις οποίες έχει διολισθήσει η Ελλάδα, όπως και για την επίθεση που δέχεται για άλλη μια φορά η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα στο πρόσωπο της Ολλανδής δημοσιογράφου, η οποία φαίνεται ότι ενοχλεί με τα ρεπορτάζ της από την Ελλάδα.
Για «θεσμική κατρακύλα» κάνει λόγο ο κ. Αρβανίτης και σημειώνει: «Θα ενώσουμε τις φωνές μας με όσους μέσα κι έξω απ' το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Κοινοβούλιο νιώθουν την ίδια μ' εμάς ντροπή όταν ένας άνθρωπος διώκεται ακριβώς επειδή είναι άνθρωπος, όταν τσαλακώνεται η έννοια του Κράτους Δικαίου, όταν η Ευρώπη υποκύπτει στο ακροδεξιό μίσος και την ξενοφοβία».