ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Ένα αντίο από τους συνεργάτες του Μένη Θεοδωρίδη


Οι συνεργάτες του Μένη Θεοδωρίδη τον αποχαιρετούν με ένα μικρό αφιέρωμα στην πορεία του και στην μεγάλη του αφοσίωση στο έργο για ένα προοδευτικό και φιλικό στα παιδιά σύστημα.. διδασκαλίας με τη χρήση όλων των μέσων που διαθέτει η σύγχρονη κοινωνία.
«Έφυγε από κοντά μας στις 30 Ιουνίου ο συνιδρυτής του Kαρπού, σκηνοθέτης, Mένης Θεοδωρίδης. Ήταν, πανευρωπαϊκά, από τους πολύ πρώιμους μελετητές και εφαρμοστές πρακτικών για μια εκπαίδευση στις τέχνες συνολικότερα και ειδικότερα στην οπτικοακουστική παιδεία. Συντάκτης και συγγραφέας πολλών οδηγών κινηματογραφικής παιδείας με καταληκτικό σε έκταση και ευρύτητα έργο το προτεινόμενο Πρόγραμμα Σπουδών για την Οπτικοακουστική Έκφραση, σε όλες τις βαθμίδες της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Ανήκει στο σχεδιασμό των Προγραμμάτων Σπουδών για το Νέο Σχολείο που έγινε με ευθύνη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, το 2010-13 όπου ήταν υπεύθυνος του πεδίου "Πολιτισμός - Αισθητική Παιδεία"».