ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Το όργανο ακόμη «μελετάει»...


* Δεν θα ξανασχολιόμουνα δεύτερη μέρα σερί με το ΕΣΡ, αλλά το ‘φερε η μοίρα η καταραμένη τι να κάνουμε; Βλέπε και την ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής.. Αθανάσιος Κουτρομάνος και έσκασε μύτη χτες το μεσημέρι:«Για ενημέρωση της κοινής γνώμης, ανακοινώνεται ότι στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχουν περιέλθει πολυάριθμες καταγγελίες για τον τρόπο που παρουσιάστηκαν και συνεχίζουν να παρουσιάζονται στα Μ.Μ.Ε. γεγονότα και σχόλια σχετικά με προσφάτως διαπραχθέν έγκλημα (ανθρωποκτονία). Όλα τα καταγγελλόμενα μελετώνται στο πλαίσιο της αρμοδιότητας του Συμβουλίου».
* Τι να πρωτοδιαβάσεις και τι να πρωτοθαυμάσεις στην ανακοίνωση ρε φίλε;
Ιδίως αυτό το «για ενημέρωση της κοινής γνώμης», προκαλεί την μέγιστη των εντυπώσεων. Ναι, να ενημερωθεί η κοινή γνώμη από το ΕΣΡ, την ώρα που έχουν κάνει πάρτυ τα κανάλια με τη δολοφονία της Καρολάιν και τα παρελκόμενα της.
Τώρα θα ενημερωθεί η κοινή γνώμη, που έχει καταρρακωθεί η δεοντολογία για πολλοστή φορά;
* Και τι ακριβώς θα πει «μελετώνται»; Τόσον καιρό βράζουν τα social media με το φλέγον ερώτημα των πολιτών:
«Τι κάνει το ΕΣΡ;»
Στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν η ανεξάρτητη αρχή είχε κινηθεί με μια σχετική ταχύτητα όταν προέκυπτε καυτό ζήτημα. Τώρα, έχει ομολογήσει εδώ και δέκα μέρες ο φονιάς, αμέσως ξεκίνησε το πανηγύρι κι ακόμη «μελετάει» το όργανο. Αμ δεν γίνεται έτσι δουλειά…
* Την ίδια ώρα στην Αλόννησο, μόλις απείλησε με ασφαλιστικά μέτρα ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Θανάσης Χαρμάνης, αμέσως έσπευσαν τα κανάλια να μαζέψουν τις κάμερες και ν’ αφήσουν ήσυχη τη γιαγιά, τον παππού και το μωρό.
«Η γιαγιά δεν μπορεί καν να βγάλει το μωρό μια βόλτα στη βεράντα, δεν μπορεί καν να πάει τη Λυδία μια βόλτα με το καρότσι έξω, αυτό που συμβαίνει είναι ανθρωποφαγία», είχε σημειώσει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος κι ατάκα αναδιπλώθηκαν οι τηλεοπτικοί δίαυλοι.
Με το ΕΣΡ, πάλι, έχουν το κεφαλάκι τους ήσυχο, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι κινείται με ταχύτητες παγετώνα…
Χρήστος Ξανθάκης / medioΠΙΛΑΦΟ, newpost