ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Iδιο καθεστώς, ίδιες «συνήθειες»


Ιούνιος 2013 «μαύρο» στην ΕΡΤ – Ιούνιος 2021 «μαύρο» στην ΕΡΤopen

Και πάλι βγήκε στην επιφάνεια το DNA της εντολοδόχου διορισμένης διοίκησης η οποία αποφάσισε να διακόψει τη χρήση της «άχρηστης» για την ΕΡΤ ραδιοφωνικής συχνότητας 106,7 MHz στα FM.. από τον πομπό της ΕΡΤopen.
Tα παραπάνω αναφέρει η ΠΟΣΠΕΡΤ σε ανακοίνωσή της. Αναλυτικά:  
"Τη συχνότητα 106,7 MHz στα FM την κρατήσαμε με νύχια και με δόντια , μακριά από τα κοράκια των ΜΜΕ, των πειρατών και της μαφίας των ερτζιανών γιατί το θεωρούσαμε εκτός από χρέος μας και περιουσία του ελληνικού λαού αφού ανήκει στη βουλή και είχε παραχωρηθεί στην ΕΡΤ.

Μια ραδιοφωνική συχνότητα , που η αδιαφορία των πραξικοπηματιών του μαύρου πέταξε στα σκουπίδια - στα αζήτητα ,για να χαθεί και να γίνει βορά του κάθε μιντιακού νταβατζή. Αυτών των ανθρώπων της νύχτας που με αστοιχείωτες και θρασύτατες «αιτήσεις» στο ΕΣΡ, μόνιμες παρεμβολές μεγάλης ισχύος στην εκπομπή μας και την ανοχή της ΕΕΤΤ, παρουσίαζαν με θράσος τη βουλιμική καταπατητική τους διάθεση ως τάχα «δικαίωμα». Απέναντι σε όλες αυτές τις μαφιόζικες μεθόδους και τακτικές , προτάξαμε τη θέληση και την αγωνιστική μας διάθεση να υπερασπιστούμε αυτό το δημόσιο αγαθό, παρότι απειληθήκαμε, συλληφθήκαμε και δικαστήκαμε γι’ αυτό (όλες οι δικαστικές αποφάσεις ήταν αθωωτικές και αναγνώριζαν τη σαθρότητα των χαλκευμένων κατηγοριών).

Η μόνη εξαίρεση ήταν η περίοδος διοίκησης του αείμνηστου Βασίλη Κωστόπουλου, ενεργού στυλοβάτη της ΕΡΤopen και του αγώνα μας, που σαν Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ ενδιαφέρθηκε πραγματικά γι’ αυτή τη συχνότητα και τη κατοχύρωση της μέσω της χρήσης της από τον σταθμό της ΕΡΤopen.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός της ΕΡΤopen δημιουργήθηκε όταν η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση αντιστάθηκαν στην απόφαση της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου να κλείσει την ΕΡΤ με το γνωστό «πραξικόπημα του μαύρου» στις 11 Ιουνίου του 2013. Μετά την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ στις 7 Νοέμβρη του 2013, ο σταθμός της ΕΡΤopen συνέχισε να λειτουργεί στα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ απέναντι από το ραδιομέγαρο συνεχίζοντας φυσικά στα πρότυπα της αυτοδιαχείρισης και τιμώντας μέχρι και σήμερα τον τίτλο του «ΕΡΤ- ανοιχτή» στην κοινωνία.

Από το studio της ΕΡΤopen έχουν περάσει και συνεχίζουν να περνούν , αρχηγοί και στελέχη όλων των κομμάτων, υπουργοί βουλευτές (πλην της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής), αρχηγοί ευρωπαϊκών κομμάτων, ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι ελληνικών και ευρωπαϊκών συνδικάτων, επαγγελματικών ενώσεων και συλλογικοτήτων, προσωπικότητες από το χώρο του Θεάτρου , του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, μουσικοσυνθέτες, τραγουδιστές , ποιητές, λογοτέχνες και εικαστικοί αλλά και πλήθος απλού λαού που ένοιωθε για πρώτη φορά την ΕΡΤ σαν το σπίτι του.

Η ΕΡΤopen μαζί με τους περιφερειακούς σταθμούς και την ΕΡΤ3 ήταν το πρώτο και μοναδικό έως σήμερα, παράδειγμα αυτοδιαχείρισης ενός δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα που λειτούργησε δημοκρατικά και με μεγάλη επιτυχία από την εθελοντική δουλειά των απολυμένων εργαζόμενων και της αλληλέγγυας σε αυτό το σημαντικό εγχείρημα κοινωνίας.

Δίκαια λοιπόν νοιώθουμε περηφάνια για την ΕΡΤopen και συνομολογούμε με χιλιάδες συμπολίτες μας ότι επαιξε τον σημαντικότερο ρόλο στο άνοιγμα της ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2015.Ακόμα πιο δικαιολογημένα αποφασίσαμε εξ αρχής , ότι έχουμε χρέος στην ιστορία του αγώνα , στους νεκρούς συναδέλφους μας αυτής της περιόδου αλλά και στην κοινωνία , να κρατήσουμε ζωντανό αυτόν τον ραδιοφωνικό σταθμό σύμβολο - έκφραση της δίψας της κοινωνίας για ανεξάρτητη ενημέρωση, ελευθεροφωνία και ποιοτική ψυχαγωγία , αυτόν τον ραδιοφωνικό σταθμό που οι πόρτες του παρέμειναν ανοιχτές σε όλους και μετά το άνοιγμα της ΕΡΤ, έναν σταθμό που δεν βασίστηκε ποτέ σε κρατικές χρηματοδοτήσεις ,σε «ευγενικές» χορηγίες δημόσιων ή ιδιωτικών κέντρων εξουσίας ή σε …συμφέροντα.

«Ενοχλούσε»

Το «ραδιοφωνικό αγκάθι» της ΕΡΤopen, ενοχλούσε και ενοχλεί το σύστημα της διαπλεκόμενης εξουσίας και γι αυτό η ΠΟΣΠΕΡΤ δεχόταν ισχυρές πιέσεις , απειλές και διώξεις προκειμένου να συναινέσει στο φίμωμα αυτής της ραδιοφωνικής όασης ελευθερίας και δημοκρατίας. Κάθε απόπειρά τους έπεσε στο κενό, όλες οι δικαστικές αποφάσεις ήταν αθωωτικές για την ΠΟΣΠΕΡΤ και κάθε πληρωμένη πένα έσπαγε πάνω στο βράχο της κοινής γνώμης που εύκολα διέκρινε τη σκοπιμότητα που κρυβόταν πίσω από ψευτοπροοδευτικές φανφάρες.

Ο μόνος τρόπος που έμενε να χρησιμοποιήσει το καθεστώς για να φιμώσει ραδιοφωνικά την ΕΡΤopen, ήταν ο γνωστός τους από τα «παλιά» τρόπος, αυτός που είχε χρησιμοποιήσει και τον Ιούνιο του 2013 όταν έριξε μαύρο στις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες της ΕΡΤ.

Σε αυτό το νέο «πραξικόπημα του μαύρου» στην ΕΡΤopen, συνέβαλλαν , η κρυφή εισήγηση στελέχους της ιεραρχίας και η θετική …ψήφος του «εκπροσώπου» (;;;) των εργαζόμενων στο Δ.Σ (με τα ανάλογα «ανταλλάγματα»), που χρησιμοποίησε η διοίκηση Γαμπρίτσου – Ζούλα στην απόφασή της να φιμώσει τη ραδιοφωνική φωνή της ΕΡΤopen.

Αυτό που δεν έχουν καταλάβει όλοι αυτοί οι συλλέκτες «αργυρίων» - επιστάτες του καθεστώτος, είναι ότι η φωνή της κοινωνίας δεν φιμώνεται όπως δεν σβήνει η δίψα της για δίκιο, ελευθερία και δημοκρατία με «πραξικοπήματα» και με τοξικά επικοινωνιακά «αφεψήματα» που σερβίρουν τα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και η αλληλέγγυα κοινωνία θα συνεχίσουν να προσφέρουν ζωή στην ελεύθερη φωνή της ΕΡΤopen η οποία θα ακούγεται ακόμα πιο δυνατή από το διαδίκτυο μέχρι να φύγει το μαύρο από τους 106,7 στα FM, που όπως φαίνεται το καθεστώς συνηθίζει να το φέρνει στις συχνότητες πάντα τον Ιούνιο.

Όπως και τότε έτσι και τώρα θα αντισταθούμε στα δόλια σχέδιά τους και θα νικήσουμε γιατί το σκοτάδι του μαύρου είναι αδύναμο στο φώς της αλήθειας και της δημοκρατίας."