ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Ο γενικός διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Φώτης Καφαράκης απαντά

Bάλαμε στα δελτία την φωτογραφία και το βίντεο της Ικαρίας


«Η επιλογή της ΕΡΤ να λογοκρίνει και να "εξαφανίζει" ειδήσεις (υπό τη διοίκηση του κ. Ζούλα, που μέχρι τις εκλογές ήταν διευθυντής του κ. Μητσοτάκη), επιβεβαιώνεται και με γραπτές οδηγίες στην.. αίθουσα παραγωγών. Οδηγίες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις πρακτικές της ΥΕΝΕΔ». Aυτό σχολίασε μεταξύ άλλων ο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος μετά τα όσα αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Χρήστος Ξανθάκης, ο οποίος έγραψε σε twitter και fb:
«Χτες το μεσημέρι, στο δελτίο της ΕΡΤ1 έπαιξε η "επίσκεψη" στην Ικαρία. Προέκυψε χαμός φυσικά και για να μην γίνει ξανά τέτοιο "λάθος" κολλήθηκε η ανακοίνωση της φωτό στην Αίθουσα Παραγωγής... Να τη χαίρεστε τη δημόσια τηλεόραση κύριε Λιβάνιε». Ο Χρ. Ξανθάκης επισύναψε και την ανακοίνωση.
Αμεση ήταν η αντίδραση του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης ΕΡΤ, Φώτη Καφαράκη που προέβη στην κάτωθι δήλωση παραθέτοντας και σχετικό φωτογραφικό υλικό:
"Ως γενικός διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ οφείλω μια απάντηση στους υπαινιγμούς που διακινούνται στο διαδίκτυο με ένα ανυπόγραφο χαρτί για δήθεν «απαγόρευση» της μετάδοσης φωτογραφιών από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία.
Ιδού, λοιπόν, η επίμαχη φωτογραφία που τάχα κόπηκε από την ΕΡΤ, όπως μεταδόθηκε χθες στο μεσημβρινό δελτίο στις 12:00, στις 15:00 -στο οποίο προβλήθηκε και το βίντεο-, αλλά και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 21:00.
Σημειώνω παρεμπιπτόντως ότι η ΕΡΤ ήταν από τα ελάχιστα κανάλια που πρόλαβαν και μετέδωσαν την είδηση, ήδη από το Σάββατο το βράδυ στις 9."

 

Λιβάνιος: Έχει αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας της ΕΡΤ

Νωρίτερα, στη Βουλή ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θοδωρής Λιβάνιος, αρνήθηκε πως υπάρχουν... άνωθεν παρεμβάσεις. Συγκεκριμένα σε σχέση με την παρουσίαση των γεγονότων στην Ικαρία από την ΕΡΤ, ο κ. Λιβάνιος ανέφερε ότι «η ΕΡΤ, χθες στο μεσημεριανό δελτίο, και στις 12.00 και στις 15.00, και φωτογραφία έδειξε και την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ μετέδωσε και στις 9.00 το βράδυ έπαιξε την απάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
 «Ξέρετε, μόνοι τους φτιάχνουν το δελτίο. Δεν τους παίρνουμε εμείς τηλέφωνο. Έχει αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας της ΕΡΤ», είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ. «Το να πούμε, για ακόμη μια φορά, πόσο πολύ έχει αλλάξει η ΕΡΤ, νομίζω ότι παρέλκει, γιατί το καταλαβαίνει και ο κόσμος, βλέπουμε πόσο έχει ανέβει το επίπεδο», είπε ο Θοδωρής Λιβάνιος και τόνισε ότι «προφανώς η διοικητική ιεραρχία της ΕΡΤ δεν είναι χρωματισμένη κομματικά».