ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Καμιά δικαιολογία για τα γκαζάκια σε εφημερίδες

Η είσοδος των γραφείων του ομίλου Εστία Επενδυτική

Ο Χρήστος Ξανθάκης σχολιάζει όλα τα καυτά θέματα στο μιντιακό τοπίο

*Ώπα παιδιά, κάπου να μπει ένα φρένο! Καλές είναι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, δεν θα κλείσουμε τώρα όλα τα στόματα γιατί κινδυνεύει η πατρίς και πρέπει να έχουμε ομοφωνία. Καλή είναι και η.. γκρίνια, καλή είναι και η κριτική, επιθετική και μη, καλά είναι και τα τρικάκια άμα θέλετε, μη γίνουμε από δυο χωριά χωριάτες επειδή κάποιοι φώναξαν πέντε συνθήματα και πέταξαν δέκα χαρτιά. Τελεία.

*Αλλά υπάρχει και ένα όριο. Και το όριο αυτό λέγεται γκαζάκια. Συγγνώμη δηλαδή, εδώ μιλάμε για επικίνδυνα πράγματα που μπορεί να κοστίσουν πολύ, μπορεί να κοστίσουν κάτι παραπάνω από υλικές ζημιές. Καμιά δικαιολογία δεν υπάρχει για τα γκαζάκια σε ενημερωτικούς οργανισμούς, περί αθλιότητας πρόκειται. Και είναι χίλια τοις εκατό καταδικαστέα η επίθεση στην είσοδο κτιρίου στο Παγκράτι, όπου στεγάζονται τα γραφεία των εφημερίδων "Δημοκρατία", "Εστία" και "Espresso", χθες λίγο πριν από τις 3.00 τα ξημερώματα. Όποιοι κι αν το κάνανε καμία υπηρεσία δεν προσέφεραν στην ελευθεροτυπία. Πρόκειται για αίσχος, ανεξάρτητα αν συμφωνεί κανείς ή διαφωνεί με όσα γράφονται στις συγκεκριμένες εφημερίδες. Τελεία και παύλα.

*Ακρόαση στο ΕΣΡ την ερχόμενη Δευτέρα για το Bachelor, για 23 από τα 35 επεισόδια του Bachelor συγκεκριμένα, για παράβαση των διατάξεων που αφορούν στον «σεβασμό της αξίας του ανθρώπου», στην «ποιοτική στάθμη προγράμματος» και στην «ευπρεπή συμπεριφορά και γλώσσα». Αναμενόμενη η ακρόαση, μιας και προφανώς προέκυψαν διαμαρτυρίες τηλεθεατών, αλλά δεν βλέπω να προκύπτουν και πολλά στη διαδρομή. Ιδίως αν υπολογίσει κανείς ότι μπροστά στο Big Brother το Bachelor ήταν μια σχετικώς αθώα υπόθεση. Ριάλιτυ δηλαδή, με όλα τα ντεσού του συγκεκριμένου φορμά, αλλά δίχως πολλές παρεκτροπές αν εξαιρέσεις την ανελέητη σάχλα…

*Η σκέψη μας και οι προσευχές μας στον παλιό μας συνεργάτη στο Newpost και στο Provocateur Τάσο Θεοδωρόπουλο, που εξακολουθεί να μάχεται τον κορωνοϊό. Μακάρι να πάνε όλα καλά για τον Τασούλη και να βγει έτοιμος για καυγά!

- από το newpost