ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2021

Οι ρουφιάνοι και οι χάνοι


Eγκληματική ανευθυνότητα
Μητσοτάκη. Η πρωθυπουργική υπεροψία εκθέτει τη χώρα. Ο  Έλληνας πρωθυπουργός - μονάρχης περιφρονεί τους υπηκόους του. Ιδού το έγκλημα, πού είναι η τιμωρία;.. Εγκληματική ανεμελιά Μητσοτάκη. Κυβερνητική υποκρισία: οι νόμοι δεν ισχύουν για τον πρωθυπουργό. Κύριε Χρυσοχοΐδη, εδώ και τώρα πρόστιμο στον Μητσοτάκη! Δήλωση Κικίλια για την ανεμελιά Κυριάκου: Δίνει λάθος μήνυμα, που θα κοστίσει ζωές. ΣΚΑΪ, για το ίδιο θέμα: Βαρύτατο το ολίσθημα Μητσοτάκη, έπρεπε να συλληφθεί επιτόπου. Και το πιο πιασάρικο απ’ όλα στη δημόσια τηλεόραση: Ο λαός τον αποδοκίμαζε κι αυτός δοκίμαζε μεζέδες!

Όπως είδατε, μέχρι το τελευταίο σπίτι και το έσχατο κλειστό καφενείο έφτασαν τα πλάνα και η αγανάκτηση ΜΜΕ και έγκριτων δημοσιογράφων για το «φαγοπότι» σε σπίτι βουλευτή στην Ικαρία, όπου ο Μητσοτάκης πήγε να ελέγξει επιτόπου αν όλα βαίνουν καλώς. Πήγε για μαλλί και βγήκε… φαγωμένος, έγραψαν τα Παραπολιτικά της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς σε μια έκρηξη φαντασίας. Κι όλα αυτά γιατί ο πρόεδρος της κυβέρνησης, όπως φαίνεται σε φωτογραφίες και βίντεο που από την πρώτη στιγμή έγιναν πρώτο θέμα σε ΟΛΑ τα μεγάλα κανάλια, παραβρέθηκε σε γεύμα με μερικές δεκάδες φίλους. Σε βεράντα, όχι σε σαλόνι, και τηρώντας όλα τα μέτρα.

Ευτυχώς, ο Στεφανάδης και ο Ταραντίλης αποκάλυψαν την αλήθεια πίσω από τον μιντιακό ορυμαγδό. Πρώτον, ο πρωθυπουργός δεν παρακάθησε στο γεύμα, απλώς στα όρθια ήπιε λίγο κρασί και τσίμπησε έναν χάνο.  Άλλον ένα κι ένα μπαρμπούνι έφαγε ο Πέτσας. Δεύτερον, όλοι φορούσαν μάσκα, εκτός από τις στιγμές που έφερναν το πιρούνι στο στόμα. Τρίτον, ο Κυριάκος βρέθηκε στην Ικαρία για να δώσει το μήνυμα ότι βρίσκεται στο πλευρό του λαού του. Και τέταρτον, οι συνδαιτυμόνες ήταν ελάχιστοι, αλλά τελικά τους πολλαπλασίασε η αγάπη το λαού για τον ηγέτη, που καμιά αστυνομία, ακόμα και του Χρυσοχοΐδη, δεν μπορεί να συλλάβει.

Αυτή η αγάπη του λαού, και στην περίπτωση της Ικαρίας, είναι που ενοχλεί ορισμένους.  Όπως πρόσφατα η αγάπη της Πάρνηθας. Και η αγάπη των Τρικάλων. Και της Πρωτοψάλτη επί φορτηγού. Κι αυτό το κύμα αγάπης δυναμώνει την απέχθεια για τη δημοσιογραφία τής εμπάθειας κατά του Μητσοτάκη. Αλήτες, ρουφιάνοι, τι σας φταίνε οι χάνοι;

Θανάσης Καρτερός / Aυγή (09.02.2021)