ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Η κυβέρνηση ομολογεί ότι ήταν αυθεντικό το σημείωμα λογοκρισίας στην ΕΡΤ


Τους πήρε σχεδόν μία ημέρα αλλά υπό το βάρος των αντιδράσεων ομολόγησαν την αυθεντικότητα της έγγραφης εντολής να «θαφτούν» πλάνα και φωτογραφίες με το φαγοπότι του Κυριάκου Μητσοτάκη.. στην Ικαρία. To σημείωμα με τις οδηγίες που αναρτήθηκε στην Αίθουσα Παραγωγής στην ΕΡΤ αποκάλυψε στο twitter o δημοσιογράφος Χρήστος Ξανθάκης (δείτε ΕΔΩ).
Ο αρμόδιος υφυπουργός Θεόδωρος Λιβάνιος μιλώντας στη Βουλή ανέφερε ότι ήταν πραγματικό το σημείωμα, αλλά σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, έκανε λόγο για προβοκάτσια.
«Κάποιος ανόητος, κακόβουλος, προβοκάτορας το κόλλησε και κάποιος καλοθελητής το έβγαλε φωτογραφία», ισχυρίστηκε ο Θεόδωρος Λιβάνιος, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν κάνει «σοβαρή αντιπολίτευση» επειδή «ζητά από την κυβέρνηση να απολογηθεί για ένα ανώνυμο χαρτί το οποίο στην πράξη δεν ίσχυσε».
Ο αρμόδιος υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι το χαρτί με τις εντολές λογοκρισίας «διαψεύστηκε στην πράξη» και ότι η ΕΡΤ πρόβαλε την είδηση μαζί με δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Παράλληλα Θεόδωρος Λιβάνιος επέμεινε πως η σημερινή δημόσια τηλεόραση είναι «εντελώς διαφορετική» και πως επί ΣΥΡΙΖΑ «ουδέποτε θα έπαιζε» η είδηση.
«Η ντιρεκτίβα της συγκάλυψης δεν έλεγε να μην παίξουν πλάνα από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία αλλά να μην παίξουν πλάνα από την παρουσία του πρωθυπουργού στην βεράντα Στεφανάδη», αναφέρουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και σημειώνουν:
«Τέτοια πλάνα λοιπόν δεν έπαιξαν κάτι που αποδεικνύει πως η διοικητική ιεραρχία της ΕΡΤ φρόντισε το φιρμάνι να εφαρμοστεί πλήρως. Πλάνα του πρωθυπουργού από το κορωνογλέντι δεν είχαμε ούτε το Σάββατο, ούτε και την Κυριακή. Σημειώνεται πως η ΕΡΤ είχε στείλει δικό της συνεργείο στην Ικαρία. Αλήθεια η ΕΡΤ έχει δικά της πλάνα από το κορωνογλέντι; Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν πλήρως τις καταγγελίες που έχουν γίνει για αυτές τις πρακτικές που παραπέμπουν σε εποχές ΥΕΝΕΔ».