ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Οι Έλληνες μουσικοί αποχαιρετούν τον κορυφαίο πιανίστα Chick Corea


Το Kosmos τιμά τη μνήμη του κορυφαίου πιανίστα και συνθέτη Chick Corea που «έφυγε» ξαφνικά την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021, σε ηλικία 79 ετών. Σημαντικοί Έλληνες μουσικοί τον αποχαιρετούν.. με μουσική και σχόλια.
Ο Σάκης Παπαδημητρίου, ο Γιώργος Κοντραφούρης και ο Σταύρος Λάντσιας, τρεις σημαντικοί πιανίστες της τζαζ, από διαφορετικές γενιές, μιλούν στο Kosmos για την αξία του πολύπλευρου έργου του Chick Corea, που άγγιζε και την κλασσική μουσική, αλλά και το ροκ. Η τραγουδίστρια Αλέξια (Βασιλείου) θυμάται τη συνεργασία τους, ενώ ο μουσικός Αλέκος Βρέττος μιλά για τη σχέση του Chick Corea με τον βιμπραφωνίστα Gary Burton.
Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, από τις 18:00 έως τις 20:00, στην εκπομπή της Κλάουντια Μάτολα ακούστε:
- Τον πρωτοπόρο πιανίστα Σάκη Παπαδημητρίου να μιλάει στον Λεωνίδα Αντωνόπουλο για τις πρώτες συναυλίες του στην Ελλάδα και τη γνωριμία του με τον Chick Corea στη Θεσσαλονίκη.
- Τον σπουδαίο πιανίστα, με διεθνή καριέρα, Γιώργο Κοντραφούρη, να περιγράφει στην Κλάουντια Μάτολα πώς επηρέασε τους Έλληνες μουσικούς της τζαζ ο ήχος του Chick Corea τη δεκαετία του ’70 και του ‘80. Επίσης, τον γνωστό πιανίστα και συνθέτη Σταύρο Λάντσια, να μιλάει για τον πολυσύνθετο μουσικό κόσμο που εξερευνούσε ο Chick Corea.
Στην εκπομπή του Πέτρου Αδάμ, από τις 20:00 έως τις 22:00, ακούστε:
- Την τραγουδίστρια Αλέξια Βασιλείου να μοιράζεται την εμπειρία της γνωριμίας και της συνεργασίας της με τον Chick Corea στο άλμπουμ της, «In a Jazz Mood».
- Τον μουσικό και παραγωγό Αλέκο Βρέττο, να μιλάει για τη σχέση του με τον Chick Corea και τον Gary Burton στην Αμερική.
Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, 08:00-10:00, ο Γιώργος Φλωράκης, παρουσιάζει στιγμές της σπουδαίας συνεργασίας του Chick Corea με τον κορυφαίο Κύπριο σολίστ, Νικόλα Οικονόμου τη δεκαετία του ’80, «On Two Pianos».
Οι μουσικοί που αγαπάει ο Kosmos!
Info
Παρασκευή 12 & Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021
Οι Έλληνες μουσικοί αποχαιρετούν τον κορυφαίο πιανίστα Chick Corea
«Ζουρ Φιξ» στο Live Streaming: webradio.ert.gr/kosmos