ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Η Τέχνη του Δρόμου


Μια πρωτότυπη ταξιδιωτική σειρά ντοκιμαντέρ ξεκινά στην ΕΡΤ3, στην οποία το ταξίδι σε πόλεις και νησιά σε όλη την Ελλάδα συναντά την τέχνη του graffiti, δια χειρός του διάσημου street artist Same84.. Ο καλλιτέχνης περιηγείται, συναντά ντόπιους, μαθαίνει την ιστορία, τους μύθους και τα μυστικά κάθε τόπου. Σ’ αυτό το οδοιπορικό εμπνέεται για να δημιουργήσει στο τέλος κάθε ταξιδιού το δικό του έργο, που αφήνει «παρακαταθήκη» στην πόλη και το νησί που επισκέπτεται σε συνεργασία με τον κάθε Δήμο, δίνοντας την ευκαιρία για πρώτη φορά να παρακολουθήσουμε την καλλιτεχνική δημιουργία της τέχνης του δρόμου σε κάθε στάδιο.
Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου ξεκινά η νέα εκπομπή της ΕΡΤ3, «Η Τέχνη του Δρόμου» στις 18:00.
Στο πρώτο επεισόδιο, η «Τέχνη του Δρόμου» και ο Same84 ταξιδεύουν στη Σύρο. Στο όμορφο νησί των Κυκλάδων δημιουργήθηκε ένα μεγάλο και εντυπωσιακό graffiti στο τοιχίο ενός δρόμου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης. Μαθαίνουμε όλη την ιστορία του, πώς έγινε, ποιοι αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης του καλλιτέχνη, ποιες εικόνες «έγραψαν» στην καλλιτεχνική ματιά του.
Συντελεστές:
Παρουσίαση-καλλιτεχνική επιμέλεια: SAME84 (Χρήστος Δάγλας)
Σενάριο: Γιώργος Τσόκανος & Διονυσία Λαμπαδαρίου
Διεύθυνση παραγωγής: Διονύσης Ζίζηλας
Αρχισυνταξία: Κατερίνα Παρρή
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Δήμας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Αναστάσιος Χατζής
Ηχοληψία: Αντώνη Κουτελιάς