ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Άγρια καταστολή με δεκάδες προσαγωγές στις φοιτητικές κινητοποιήσεις


Για ακόμα μια φορά οι δυνάμεις της αστυνομίας έδειξαν το σκληρό τους πρόσωπο απέναντι σε διαδηλωτές, προχωρώντας σε βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες.. φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.
Επεισόδια έλαβαν χώρα τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και κρότου λάμψης, αλλά και να βαράει τους διαδηλωτές με τα γκλοπ καθώς και με... μπουνιές και κλοτσιές.
Φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα κοινωνικά δίχτυα καταδεικνύουν το πάθος των αστυνομικών να... «επιβάλουν την τάξη», χτυπώντας ακόμα και ανθρώπους που –όπως φαίνεται ξεκάθαρα– δεν προκάλεσαν τις δυνάμεις του νόμου.


Από την οργή των αστυνομικών δυνάμεων δεν γλίτωσαν ούτε οι φωτορεπόρτερ. Στη συγκέντρωση της Αθήνας «χτυπήθηκε ο συνάδελφος μας Γιάννης Λιάκος, μέλος του Πειθαρχικού της ΕΦΕ πάλι από αστυνομικούς», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης.
Στην Αθήνα, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή 52 ατόμων τα οποία μετέφεραν στη ΓΑΔΑ, με αλληλέγγυους και φίλους τους να σπεύδουν έξω από το κτίριο για να τους υποστηρίξουν και να ζητήσουν την απελευθέρωσή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί είπαν στους δεκάδες συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν από το σημείο, αλλιώς θα παρέμβουν και θα επιδώσουν και σχετικά πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας υπάρχει κατάλογος με τα σωματεία, συλλόγους και οργανώσεις που είχαν απευθύνει δημόσιο κάλεσμα για συμμετοχή στις συγκεντρώσεις.
Σε κάθε περίπτωση, οι νέες κινητοποιήσεις ήταν ακόμα ένα μεγάλο «όχι» στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που έρχεται προς ψήφιση την Πέμπτη στη Βουλή εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από κόμματα, οργανώσεις, κινήματα, καθώς και εκπαιδευτικούς και φοιτητικούς φορείς.