ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

«Η κυβερνητική ποδηγέτηση εξευτελίζει την ΕΡΤ και τη δημοσιογραφία»


"Σε βαρέλι δίχως πάτο έχει μετατραπεί πλέον η κυβερνητική ποδηγέτηση στη δημόσια τηλεόραση και η αναξιοπιστία στην «ενημέρωση» που προσφέρει", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη.. (ΕΣΗΕΑ) «Συσπείρωση Δημοσιογράφων-Δούρειος Τύπος». Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:
"Το νέο επεισόδιο με την εντολή του γενικού διευθυντή ενημέρωσης να μην παίζουν βίντεο και φωτογραφίες από το κορωνο-γεύμα Μητσοτάκη στην Ικαρία αλλά και φωτογραφίες του Δ. Λιγνάδη με κυβερνητικά στελέχη, όπως αποκάλυψε ο συνάδελφος Χρήστος Ξανθάκης, διεκδικεί δάφνες από την αλήστου μνήμης ΥΕΝΕΔ. Ταυτόχρονα αποκαλύπτει με τον πλέον εμφατικό τρόπο τον λόγο που η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε να ανήκει η ΕΡΤ όπως και το ΑΠΕ – ΜΠΕ στη δικαιοδοσία του πρωθυπουργού.
Η πολιτική αυτή όχι μόνο προκαλεί τα δημοκρατικά αισθήματα των πολιτών και των δημοσιογράφων που αγωνίστηκαν ενάντια στο «μαύρο» στην ΕΡΤ και πέτυχαν να ξανανοίξει ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, αλλά ευτελίζει κάθε έννοια δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, προσβάλλοντας εκτός των άλλων τους ανθρώπους της αλλά και την αξιοπιστία της δημοσιογραφίας.
Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος επαναλαμβάνει την πάγια θέση της ότι, όσο παραμένει η εξάρτηση της ΕΡΤ από τις κυβερνήσεις, όσο δεν θωρακίζεται θεσμικά η ανεξαρτησία της τόσο ο κατήφορος δεν θα έχει τέλος.
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ (9/2/2021)"