ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

εΜείς, το νέο Ποτάμι έκανε την εμφάνισή του


Διεργασίες γίνονταν εδώ και καιρό και σας είχαμε ενημερώσει ότι βρίσκεται στα σκαριά ένα νέο κόμμα μέσα από τα σπλάχνα του Ποταμιού. Από τη στιγμή που φάνηκε ότι το σενάριο των εκλογών.. "καίγεται" λόγω του αργού ρυθμού των εμβολιασμών, οι ζυμώσεις επιταχύνθηκαν και ο κύβος ερίφθη. Αυτά γράφει ο Βασίλης Σκουρής στα «Παιχνίδια Εξουσίας στο ieidiseis και συμπληρώνει:
Η Κίνηση Κοινωνικού Φιλελευθερισμού «εΜείς» έκανε την πρώτη της εμφάνιση με μια ανακοίνωση κριτικής στην παρουσία του πρωθυπουργού στην Ικαρία όπου προκάλεσε το κοινό αίσθημα παραβιάζοντας τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία.
Θέμα χρόνου είναι η πραγματοποίηση ιδρυτικού συνεδρίου και ο πιθανότερος να κερδίσει την ηγεσία είναι ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού Νίκος Νυφούδης, ο οποίος αρχικά θα εμφανιστεί ως εκπρόσωπος της κίνησης και ο οποίος έχει κατ' επανάληψη αρθρογραφήσει στο iEidiseis.
Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, σκοπός είναι η δημιουργική κριτική στην κυβέρνηση από φιλελεύθερη σκοπιά, η ανάδειξη κάθε σκιάς λαϊκισμού, πελατειασμού και μεταρρυθμιστικής δειλίας προκειμένου να αναζητηθεί δίαυλος επικοινωνίας με μετριοπαθείς πολίτες του κέντρου που επιζητούν απαλλαγή από τις χρόνιες ασθένειες του παλιού πολιτικού συστήματος.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η υπομονή μας τελειώνει. Ο Πρωθυπουργός στην Ικαρία.
Οι συνεχιζόμενες παλινωδίες της κυβέρνησης στον καθορισμό των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και, κυρίως, η αναιτιολόγητη βάση των σπασμωδικών κινήσεών της είχαν ήδη κουράσει ακόμα και τον πλέον ορθολογικό και συνετό πολίτη. Όμως η χθεσινή εμφάνιση του Πρωθυπουργού στην Ικαρία σε συνθήκες που προσομοιάζουν καταφανώς σε προεκλογική περιοδεία της δεκαετίας του ’80 δεν κουράζει απλώς, αλλά προσβάλλει.
Προσβάλλει όλους εκείνους τους ορθολογικούς και συνετούς πολίτες που εδώ και έναν σχεδόν χρόνο τηρούν τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας, τα γεωγραφικά όρια των μετακινήσεων, την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Όλους εκείνους που έχουν κάνει Πάσχα και Χριστούγεννα στη μοναξιά τους. Όλους εκείνους που στέκονται έξω από τα μαγαζιά που πλέον μοιάζουν με κλειστές από χρόνια επιχειρήσεις. Και ο προσβεβλημένος πολίτης μπορεί εύκολα να χάσει τον ορθολογισμό και τη σύνεσή του. Και να πάψει να τηρεί τους νόμους. Και τότε δε θα μπορέσει καμία επικοινωνιακή καταιγίδα του Μεγάρου Μαξίμου και καμία στήριξη του μιντιακού συστήματος να σώσει τη χώρα από την καταστροφή ενός νέου οξύτερου κύματος της πανδημίας.
Όσο ο Πρωθυπουργός μένει στο προστατευμένο περιβάλλον των συνεργατών του και των ένθερμων υπερασπιστών του στα social media, δε θα κατανοήσει εύκολο το ατόπημά του. Για αυτό και είναι η ώρα κάποιος από τους «άριστους» συνεργάτες που είχε την ευθύνη σχεδιασμού του προγράμματός του στην Ικαρία να παραιτηθεί. Οι συμβολισμοί σε μια τέτοια συνθήκη οικονομικής και ψυχολογικής πίεσης των πολιτών δεν είναι αμελητέοι.