ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Κύριε Ταραντίλη το ανέκδοτο με τον λαγό και τον λύκο το ξέρετε;


του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Τα γεγονότα στην Ικαρία έγιναν γνωστά σε όλη την Ελλάδα από τα ενημερωτικά site αλλά και από τα σοσιαλ που στήθηκε πάρτι με κάποια δυσανεξία ακολούθησαν και οι τηλεοράσεις που σε άλλες περιπτώσεις έστηναν τηλεδίκες και καταδίκαζαν συμπεριφορές πολιτών και πολιτικών. Βέβαια..

κάποιοι μας είπαν ότι είδηση ήταν οι διαμαρτυρίες των κομμάτων και όχι το γεγονός. Είμαι από αυτούς που δεν ρίχνουν ανάθεμα και ούτε την υπερβολική κριτική υιοθετώ. Μια χαρά έκανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και πήγε στην Ικαρία, επιθεωρώντας το πρόγραμμα του εμβολιασμού που σε ορισμένες περιπτώσεις, σε νησιά κάτω των 1.000 κατοίκων, όπως είναι οι Φούρνοι για παράδειγμα, είναι καθολικός, δημιουργώντας μια επιδημιολογικά ασφαλή «φούσκα».
Σωστή η κίνηση για τον χρόνο που γίνεται αλλά και ως εθνική στρατηγική αλλά δεν πήγε καλά αυτό γιατί είδαμε την εικόνα και το βίντεο από γεύμα σε βεράντα σπιτιού στην Ικαρία, με πολλούς προσκεκλημένους, μεταξύ αυτών τον κ. Μητσοτάκη και συνεργάτες του. Η εικόνα του Πρωθυπουργού ταξίδεψε και στο εξωτερικό. 
Αλλά προκάλεσε τους πολίτες που βρίσκονται σε lockdown, και τους απαγορεύονται τέτοιες εκδηλώσεις και με τα νέα μέτρα και η κυκλοφορία από το απόγευμα τα ΣΚ. Μια τέτοια εικόνα και όταν μάλιστα το σύνολο των τηλεοπτικών ενημερωτικών εκπομπών τους κουνάνε το δάχτυλο και τους επαναλαμβάνουν τα περί ατομικής ευθύνης προκάλεσε αναπόφευκτα εκνευρισμό και βεβαίως την αντίδραση της αντιπολίτευσης. Φταίει ο Πρωθυπουργός για τα όσα συνέβησαν; Όχι δεν μπορεί να ευθύνεται για τον τρόπο που οργανώθηκε το ταξίδι του. Στη συνέχει όμως όταν αντιλήφθηκε το τι έγινε θα έπρεπε να πάρει κεφάλια.
Αλλά αντί να συμβεί αυτό ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος μας εξέπληξε αρνητικά με τον τρόπο που απάντησε, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι τον πειράζει ένα υπαίθριο γεύμα στην Ικαρία και όχι οι πορείες και οι συγκεντρώσεις. Πάλι καλά που δεν του είπε, «Ναι, αλλά κι εσείς βασανίζατε τους μαύρους», το γνωστό παλιό ανέκδοτο επί εποχής ψυχρού πολέμου που θυμίζει η αμήχανη και ένοχη στάση.
Όμως ένας φίλος μου θύμισε ένα άλλο ανέκδοτο, ελληνικό:

Ο βασιλιάς του δάσους, το λιοντάρι έκανε κάποτε αντ' αυτού τον λαγό.
Ο λαγός φωνάζει αμέσως το λύκο και τον ρωτάει γιατί δεν φοράει ...κράνος.
Μη μπορώντας ο λύκος να δικαιολογηθεί τον αρχίζει στο ξύλο, κλωτσιές και μπουνιές. Τι να κάνει ο Λύκος δεν μπορούσε να αντιδράσει αφού ήταν αντ' αυτού του βασιλιά.
Αυτό το έκανε κάθε μέρα μέχρι που ο λύκος πήγε στο λιοντάρι και παραπονέθηκε.
Το λιοντάρι φωνάζει τον λαγό και του λέει ότι δεν μπορεί να δέρνει τον λύκο χωρίς καμία δικαιολογία με την ερώτηση «γιατί δεν φοράς κράνος;».
-Βασιλιά, μου έχει ξεκληρίσει την οικογένεια, του απαντά ο λαγός.
-Βρες άλλο τρόπο ....
-Δηλαδή;
-Στείλε τον να σου αγοράσει τσιγάρα. Αν σου φέρει φίλτρο πες ότι ήθελες άφιλτρα και το αντίθετο, οπότε θα βρεις αφορμή να τον δείρεις.
Πράγματι ο λαγός φωνάζει το λύκο.
-Πήγαινε στο περίπτερο να μου φέρεις τσιγάρα.
-Τι τσιγάρα κ. λαγέ με φίλτρο η άφιλτρα ;
Ο λαγός αφού ξεπερνάει τις στιγμές αμηχανίας αρχίζει να τον δέρνει φωνάζοντας :
-Που είναι το κράνος σου λύκεεεεε;

Κύριε Ταραντίλη, το ξέρετε; Ποτέ δεν είναι αργά…

- το κείμενο του Ν. Παναγιωτόπουλου είναι από το newpost. gr