ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

«Mπλόκο» σε πωλήσεις Mercedes-Benz και Porsche diesel

Οι Ελβετικές Αρχές «μπλόκαραν» τις ταξινομήσεις πετρελαιοκίνητων Mercedes-Benz και Porsche τα οποία είχαν αυξημένες εκπομπές ρύπων σε σχέση με εκείνους που δήλωναν.
Η απαγόρευση στην έκδοση των πινακίδων κυκλοφορίας αφορά τα οχήματα που έχουν εισαχθεί από τις 17 Αυγούστου και μετά ενώ τα οχήματα με «πειραγμένο» λογισμικό μέτρησης εκπομπών ρύπων θα μπορούν να συνεχίσουν να κυκλοφορούν στους ελβετικούς δρόμους μόνο..
με την επίσκεψή τους στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία ώστε να επισκευαστούν.
Τα μοντέλα που έχει μέχρι στιγμής «μπλοκάρουν» οι Ελβετικές Αρχές αφορούν το Mercedes-Benz Vito με πετρελαιοκινητήρες 1,6 λίτρων, το Porsche Macan με κινητήρες diesel 3,0 λίτρων και το Cayenne με πετρελαιοκινητήρα 4,2 λίτρων.
Η Daimler είπε ότι είχε σταματήσει να εξάγει το Vito, αφού οι γερμανικές αρχές τον Μάιο διέταξαν την ανάκληση και να σταματήσουν τις νέες εγγραφές για το όχημα.
Αυτό επηρέασε 24 οχήματα Vito προορισμένα για την Ελβετία, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού κατασκευαστή σε μια ηλεκτρονική δήλωση.
Η Porsche δεν προέβει σε κάποιες δηλώσεις σχετικά με το θέμα…
Όλα τα αυτοκίνητα πάντως που απαγορεύεται να ταξινομηθούν στην Ελβετία πληρούν την οδηγία ρύπων Euro6!
Γιώργος Κ. Ανδρής (movenews.gr)