ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Εσκασε η πρώτη «βόμβα» στον ΕΔΟΕΑΠ

«Βέτο» των εργοδοτών για τις διαγνωστικές εξετάσεις

Όταν κάποιοι διαφωνούσαμε με την παρουσία εργοδοτών στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, ακόμη χειρότερα που ζητούσαν και «βέτο», κάποιοι άλλοι κατηγορούσαν εμάς ότι βάζουμε εμπόδια στη συμφωνία. Και αντί να προβληματιστούν από τα επιχειρήματά μας για τους κινδύνους που μπορεί να
επιφυλάσσει, για τη λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ, μια τέτοια παρουσία και μάλιστα με βέτο, αυτοί προσπαθούσαν να φιμώσουν τις φωνές της λογικής ή να τις απαξιώσουν.
ΚΑΙ ΝΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΣΚΑΣΕ Η ΒΟΜΒΑ: Με σημερινή επιστολή του ο εκπρόσωπος των εργοδοτών στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ κ. Μανώλης Δραϊνάκης όχι μόνο διαφωνεί με την, δια περιφοράς, απόφαση για διαφοροποίηση των τιμών των διαγνωστικών εξετάσεων λόγω ένταξης του ΕΔΟΕΑΠ στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (ΣΗΣ) ,αλλά απειλεί κιόλας «επιφυλασσόμενος να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια». Για την «διαφύλαξη της τήρησης της νομιμότητας και της υγειούς λειτουργίας του Οργανισμού», όπως αναφέρει, την οποία, προφανώς, αντιλαμβάνεται διαφορετικά από τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ !!
Και γιατί διαφωνεί ο εκπρόσωπος της εργοδοσίας γιαυτή την απόφαση; Διότι, σύμφωνα με την εισήγηση, συνεπάγεται αναπροσαρμογή του ύψους των παροχών του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.. κι αυτό, κατά τον κ. Δραϊνάκη δεν μπορεί να εφαρμοστεί πρίν εκπονηθεί αναλογιστική μελέτη- την οποία έχει ζητήσει και κατηγορεί το ΔΣ ότι δεν έχει ανταποκριθεί…
Και, βέβαια, επικαλείται το άρθρο 15, παρ. ε του Καταστατικού του «Νέου ΕΔΟΕΑΠ» στο οποίο προβλέπεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο: Καθορίζει το ύψος των παροχών του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π., ύστερα από εκπόνηση ετήσιας αναλογιστικής μελέτης και…Οποιαδήποτε υπέρβαση του ορίου δαπανών, όπως καθορίζεται από την αναλογιστική μελέτη, απαιτεί ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.
Το «βέτο» που λέγαμε!
Περιμένουμε με αγωνία το επόμενο Δ.Σ. του Ταμείου μας, για να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη σ΄αυτό το τόσο σοβαρό θέμα και αν θα υπάρξει αντίδραση στην προσπάθεια των εργοδοτών να βάλουν φρένο σε βελτίωση των υπηρεσιών του οργανισμού, την οποία όλοι υποδεχτήκαμε με χαρά.
Υπενθυμίζουμε ότι ως το τέλος του χρόνου θα συζητηθεί το θέμα των επικουρικών, αφού εκπονηθεί η αναλογιστική μελέτη. Αναρωτιόμαστε: ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ;
Ελπίζουμε ότι θα έχουμε ΕΠΙΣΗΜΗ ενημέρωση από το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ- έστω κι αν τώρα είμαστε απλοί ασφαλισμένοι και όχι μέτοχοι!
Υ.Γ. Από την επιστολή του εκπροσώπου της εργοδοσίας (και όχι από τους εκλεγμένους συναδέλφους μας) μάθαμε, επίσης, ότι, λίγες μέρες πρίν, η εργοδοσία καταψήφισε τη σχετική εισήγηση της Τομεάρχη Υγείας και Περίθαλψης. Την οποία δεν γνωρίζουμε για να σας πούμε τι λέει.


Νανά Νταουντάκη 
 (από τη σελίδα των Μαχόμενων Δημοσιογράφων στο fb)