ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Γιατί ζήλεψα τον Βερύκιο!

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης*

Ομολογώ ότι ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που ζήλεψα τον Δήμο Βερύκιο. Ούτε τα ρεπορτάζ του έχω ζηλέψει, ούτε τα σχόλιά του, ούτε την τηλεοπτική του παρουσία, ούτε καν το γεγονός ότι είναι αντιπρόεδρος του Alpha και κάνει κουμάντα ως στέλεχος. Αλλά να τον αφορίσει ο Αμβρόσιος; Να αφορίσει τον Δήμο Βερύκιο πρώτον και καλύτερον ο Αμβρόσιος, ενώ..
είμαστε εκατοντάδες άλλοι στη σειρά και περιμένουμε; Δεν υπάρχει δικαιοσύνη ρε φίλε και χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει ειρήνη. Θα γίνει χαμός στο Καλάβρυτο και στην Αιγιαλεία αν μείνει μόνο στο Βερύκιο ο Μητροπολίτης και δεν αφορίσει καμιά πενηνταριά ακόμη να ξεστανιάρουμε!
Στα σοβαρά τώρα, ακόμη και στο παραλήρημα υπάρχουν πίστες και κατηγορίες. Βγαίνει ο άλλος, για παράδειγμα, και παίζει τον ύμνο των SS μέρα μεσημέρι σαν να μην συνέβη τίποτε. Αύγουστος είναι, σου λέει, διακοπές έχει πάει το Ραδιοτηλεοπτικό, άσπρος, μαύρος, κόκκινος φασισμός, κάτσε να κάνω πλάκα στα γίδια. Σιγά τώρα και τι έγινε, εβδομήντα χρόνια έχουν περάσει, χαβαλέ ολέ, ρίχτα στο μπλέντερ. Πώς το θεραπεύσεις αυτό γιατρέ μου, θέλω να ξέρω; Τι χάπια μπορείς να δώσεις, πάντα μέσα στο πλαίσιο του ΕΣΥ, για να επαναφέρεις τέτοια άτομα στην πραγματικότητα; Κι άμα δεν πιάσουν, τι κάνεις; Μεταμόσχευση εγκεφάλου, διακοπές στον Σινούρη ή μπάκινγκ βόκαλς στον Τόνι Σφήνο;
Ας επιστρέψουμε όμως στον Αμβρόσιο που κοπάνησε το Δήμο με αφορισμό. Υπάρχει όμως στόρι πριν από αυτό και το στόρι έχει ως εξής:
 Είχε πάρει ο Βερύκιος το μέρος του Καρτερού στην υφιστάμενη ενδοδημοσιογραφική διαμάχη και του την πέσανε και τα πήρε κρανίο (πάντοτε τα παίρνει κρανίο ο Δήμος!) και πόσταρε μια εικόνα της Παναγίας με το Χριστό αγκαλιά, όπου είχαν αντικατασταθεί τα πρόσωπά τους με πρόσωπα τρωκτικών και εξεγέρθηκε το χριστεπώνυμο πλήθος (πάντοτε εξεγείρεται το χριστεπώνυμο πλήθος!) κι έκανε πίσω ο Δήμος και τα έσβησε όλα και ζήτησε συγγνώμη όχι μία αλλά δύο φορές, τη μία χαλαρά και λάιτ και τη δεύτερη με έξτρα ταπεινότητα, ήμαρτον είπε ο άνθρωπος και μαύρο δάκρυ έχυσε. Αλλά ο Αμβρόσιος δεν μάσησε!
Κι έβγαλε μια ανακοινωσάρα υπέρδιπλο σεντόνι, κινγκ σάιζ, όπου την έπεσε στον Τσίπρα (ευκολάκι!), στους ομοφυλόφιλους (αναμενόμενο!) και στον Σταύρο Κοντονή (το όβερ της ημέρας!) και ακολούθως έσπευσε να τσαταλιάσει τον Βερύκιο. Αφού πρώτα βεβαίως τα έχωσε στους «Αγαπούληδες του Θεού». Κάτι μαλάκες σαν εμένα δηλαδή, που επιμένουν ότι ο Χριστιανισμός είναι η θρησκεία της αγάπης και του ελέους, είναι η θρησκεία του γυρνάμε και το άλλο μάγουλο, είναι η θρησκεία της ανοχής και της καλοσύνης, δεν είναι η θρησκεία της πύρινης ρομφαίας και της εκδίκησης. Δεν είναι η θρησκεία ενός παραφρονημένου γερόντιου που θέλει να ξαποστείλει στην Κόλαση όποιον δεν συμφωνεί με τις παρανοϊκές και σιχαμένες απόψεις του. Αυτοί είναι οι «Αγαπούληδες του Θεού», τα μεγάλα κορόιδα, που δεν καταλαβαίνουν το συμφέρον τους…
Ο Αμβρόσιος όμως μια χαρά το καταλαβαίνει. Και έσπευσε να αφορίσει το Δήμο, υπογραμμίζοντας ότι η ποινή θα ισχύει έως ώτου «προσέλθει εν μετανοία και γονυπετής, ζητήσει συγγνώμην, για να λάβει άφεση αμαρτιών». Τέτοιο τσαμπουκαλίκι, τέτοια μαγκιά, τέτοιο νταηλίκι ο Μητροπολίτης. Αν ξέρω πάντως καλά τον Βερύκιο, μια χαρά θα περάσει και μια χαρά θα το γλεντήσει. Από τώρα στέλνει κάμερες και παραγγέλνει επιγονατίδες, για το μεγάλο γεγονός. Τα ρεκόρ της θεαματικότητας είναι για να πέφτουν κι ο Δήμος θα σπάσει όλα τα κοντέρ!

* το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost