ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Περί διχασμού ο λόγος

Η πραγματικότητα, λένε, ξεπερνάει κάθε φαντασία. Οποιοι έχουν αμφιβολίες αν κάτι τέτοιο ισχύει, μπορούν να ανατρέξουν στα χθεσινά πρωτοσέλιδα του φιλικού προς την αξιωματική αντιπολίτευση Τύπου.

Κατηγορούν τον πρωθυπουργό ότι στο διάγγελμά του από την Ιθάκη χρησιμοποίησε διχαστικό πολιτικό λόγο. Ποιοι τον κατηγορούν; Αυτοί -ή τουλάχιστον οι περισσότεροι..
απ' αυτούς- που στα τρία χρόνια της σημερινής διακυβέρνησης δεν έχουν βρει το παραμικρό θετικό στην κυβερνητική πολιτική.

Αυτοί που από το πρωί ώς το βράδυ αποδίδουν στον ίδιο τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς, τα στελέχη και τους συνεργάτες τους κάθε είδους υστεροβουλία και όλων των ειδών τις ποταπότητες.

Αυτοί που σε αγαστή συνεργασία με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα αλυσόδεσαν τη χώρα με τα μνημόνια και υπόσχονται νέα εάν έρθουν ξανά στα πράγματα. Απεχθάνονται αυτοί τον διχασμό;

Καταγγέλλουν τον πρωθυπουργό για διχαστικό λόγο τα συγκροτήματα Μαρινάκη και Αλαφούζου, που έχουν κάνει τον διχασμό σημαία τους και με όρους πολιτικού ρατσισμού. Που εμφανίζουν την κυβέρνηση κάτι σαν πολιτική χολέρα.

Κι ακόμη χειρότερα. Που αξιοποιούν όσα αντιλαϊκά μέτρα ελήφθησαν απ' αυτήν στο πλαίσιο εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής, όχι μόνο για να δυσφημήσουν στα μάτια του ελληνικού λαού την ίδια, αλλά και το σύνολο της Αριστεράς. Ποιοι; Αυτοί που ύμνησαν τα μνημόνια και επικρότησαν παρόμοια κι ακόμα χειρότερα μέτρα με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Εκτός βέβαια κι αν αυτοί αναγνώρισαν τον εαυτό τους σε αυτά που είπε προχθές ο πρωθυπουργός από την Ιθάκη για τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Είναι αυτοί ενάντια στον πολιτικό και κοινωνικό διχασμό, όταν είναι απολύτως καταφανής ο στόχος τους να ξεμπερδεύουν με το σύνολο της Αριστεράς στη χώρα;

Η ευθυγράμμιση των βαρόνων του Τύπου με τη Ν.Δ. είναι παραπάνω από εξόφθαλμη. Αποτέλεσμα; Να βγουν στα κεραμίδια οι συνήθεις πρόθυμοι, μαθημένοι και κυρίως με ακροδεξιά εκπαίδευση: ο Μ. Βορίδης και ο Αδ. Γεωργιάδης. Ο πρώτος, πέραν των άλλων, χαρακτήρισε τις ιδέες της Αριστεράς «ελαττωματικές». Ο δεύτερος ενέκρινε και επαύξησε.

Ενας τρίτος, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κύρτσος, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι ακολουθεί την «παράδοση Τσαουσέσκου». Κι ένας τέταρτος, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Κώστας Κυρανάκης, στο πρόσωπο της κυβέρνησης είδε κάτι περισσότερο από τη χούντα.

Προφανώς όλα αυτά ενώνουν τους Ελληνες που ο Τσίπρας θέλει να... διχάσει! Οντως, η πραγματικότητα καθιστά τη φαντασία απελπιστικά φτωχή.
ΕΦ.ΣΥΝ. / Aποψη