ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Οι τεχνικοί καταγγέλλουν τους «συναδέλφους» με τα κινητά

Tην δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού STAR Κατερίνα Ρίστα για αντιδεοντολογική και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά έναντι των τεχνικών οπερατέρ, καταγγέλλει η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικης Τηλεορασης Αττικής.
Η ΕΤΙΤΑ αναφέρει πως σε θέμα που έγινε την Παρασκευή και αφορούσε περιστατικό στην Ακρόπολη, όπου η «συνάδελφος» θεώρησε σωστό να παραμείνει και μάλιστα να πάρει και συνέντευξη -ενώ το συνεργείο είχε σχολάσει και δεν υπήρχε
αντικαταστάτης εικονολήπτης-ηχολήπτης λόγω της… γνωστής αποψίλωσης τεχνικών από τη Διοίκηση του σταθμού και άρνηση έγκρισης υπερωριών.
Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις από την πλευρά της ΕΤΙΤΑ στο παρελθόν, συνεχίζει να καλύπτει θέματα με χρήση του κινητού της τηλεφώνου αντικαθιστώντας τη δουλειά των  οπερατέρ.
Θέλουμε να της επιστήσουμε την προσοχή δεδομένου ότι οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι για τους εργασιακούς μας χώρους, να σταματήσει να θέτει σε κίνδυνο  τις δουλειές των τεχνικών.
Η ΕΤΙΤΑ σε ανακοινωσή της αναφέρει:
Την καταγγέλλουμε στην Διοίκηση του STAR καθώς και  στην ΕΣΗΕΑ  και περιμένουμε από τη Διεύθυνση ειδήσεων του σταθμού να μας απαντήσει εάν έχουν γνώση για την συγκεκριμένη δράση της δημοσιογράφου, αν εγκρίνει τις συγκεκριμένες τακτικές και πως θα διασφαλιστεί ότι δε θα έχουμε ανάλογα κρούσματα μελλοντικά.  Ειδάλλως είναι συνυπεύθυνοι γι αυτή την εικόνα και θα πρέπει να λογοδοτήσουν στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του σωματείου τους.
Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.
ΥΓ)
Όσο για τον έτερο «συνάδελφο» ???? (με πολλά εισαγωγικά) του ίδιου σταθμού ο οποίος σε πρόσφατο ταξίδι αναψυχής στην Κύπρο φρόντισε να εφοδιάσει τον σταθμό με δύο θέματα που έκανε εκεί με το κινητό του τηλέφωνο κατά τη διάρκεια των διακοπών του, θα ασχοληθούμε με αυτόν σε επόμενη ανακοίνωση.