ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Δεν έχουν τέλος τα εργατικά ατυχήματα στους δήμους

Aπό το Δίκτυο Εργαζομένων στους ΟΤΑ λάβαμε και δημοσιεύουμε δελτίο εργατικής πληροφόρησης:

Δεν έχουν τέλος τα εργατικά ατυχήματα στους δήμους
Τη Δευτέρα 20 Αυγούστου στη διάρκεια της εργασίας τους δυο εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Σητείας στην Κρήτη, τραυματίστηκαν.
Στη διάρκεια περισυλλογής..
απορριμμάτων στην περιοχή της λαχαναγοράς της πόλης και ενώ άδειαζαν στο απορριμματοφόρο μπλε κάδο ανακύκλωσης εξερράγη φιάλη με άγνωστο αέριο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.
Οι δυο εργάτες εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους- ο ένας παρέμεινε υπό παρακολουθήσει για 4-5 ώρες- και στη συνεχεία επέστρεψαν στο σπίτι τους.
Το ατύχημα των δυο εργαζομένων φέρνει στην επιφάνεια τα προβλήματα που υπάρχουν και τους κινδύνους που κρύβονται κατά τη διάρκεια της περισυλλογής των απορριμμάτων, αφού μέσα στους κάδους ρίχνονται κάθε λογής απορρίμματα και απόβλητα, τα οποία θα έπρεπε να περισυλλέγονται σε ειδικούς κάδους. Ακόμα και επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα πετιούνται σε κοινούς κάδους, ενώ αρκετοί πολίτες είτε από άγνοια, είτε από αδιαφορία πετούν επικίνδυνα υλικά μέσα στους κοινούς κάδους. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τους αρμοδίους και κανένας διαφορετικός κάδος για τα επικίνδυνα απόβλητα.
Και ενώ για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πόσο δύσκολη και επικίνδυνη είναι η συγκεκριμένη εργασία, καθώς οι εργαζόμενοι είναι εκτεθειμένοι καθημερινά σε ατυχήματα, η κυβέρνηση ετοιμάζει αντιδραστικές ανατροπές στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Ευχόμαστε στους συναδέλφους να είναι καλά στην υγεία τους.