ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

O πειρασμός του Γιάννη Πρετεντέρη

Eμβληματικός ο Γιάννης Πρετεντέρης. Και αξιοχειροκροτούμενος, υπό την έννοια ότι παρόλο που περπατάει στην ηλικία της συνταξιοδότησης, δεν αφαιρεί από τον εαυτό του το δικαίωμα να γράφει, να κριτικάρει, να παρεμβαίνει να καθοδηγεί.
Ο άνθρωπος που, ως κεντρικός σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων του Mega… μεγάλωσε ολόκληρες γενιές με τα επιχειρήματα που άρθρωνε, πάντα με πρόσημο “προοδευτικό”, στηρίζοντας το ΠΑΣΟΚ, τον Κώστα Σημίτη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, πολεμώντας μονάχα τον Γιώργο Παπανδρέου και κριτικάροντας σήμερα τη Φώφη Γεννηματά, τα τελευταία χρόνια μετακόμισε περισσότερο… δεξιά.
Κυρίως επί ηγεσίας Αντώνη Σαμαρά στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και με τον σημερινό πρόεδρο..
του κόμματος της Κεντροδεξιάς Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Γιάννης Πρετεντέρης βρήκε τα πολιτικά ενεργούμενα που χρειαζόταν κάθε κεντρογενής διαβάτης του δημοσίου βίου, που… πρόλαβε να τρυπώσει στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.
Επί Αντώνη Σαμαρά μάλιστα, ο αστικός μύθος λέει ότι ο Γιάννης Πρετεντέρης βρέθηκε πολύ κοντά στο να είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών, ενώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, φλέρταρε το καλοκαίρι με το αξίωμα του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, προτού η σημερινή ηγεσία της ιστορικής παράταξης της Κεντροδεξιάς κατανοήσει ότι… υπάρχουν και όρια.
Φυσικά, η ζωή έχει αποδείξει ότι, σπανίως ο άνθρωπος αλλάζει. Ειδικά όταν φορτώνει την ταυτότητά του με πολλά χρόνια ζωής. Δεν αλλάζει. Θέλει να δείξει στους άλλους ότι αλλάζει.
Έτσι και σήμερα, με το άρθρο του στα “Νέα”, ο Γιάννης Πρετεντέρης ενδίδει στον πειρασμό να εξηγήσει στη Φώφη Γεννηματά… τι σημαίνει ΠΑΣΟΚ. Και να της δώσει οδηγίες για τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει. Όχι κρατώντας ίσες αποστάσεις, απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Αλλά υπονοώντας ουσιαστικά ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να σταθεί στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, προφανώς όπως έκανε την περίοδο 2012-2015 με τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά.
Το γεγονός ότι εκείνη η στρατηγική επιλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου αποδείχτηκε ιστορικά αδικαιολόγητη και μοιραία, με το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ να συρρικώνεται σε… κόμμμα τσέπης που… χωρούσε σε ταξί, και μόλις και μετά βίας πρόλαβε να μπει στη Βουλή, προφανώς και δεν αποτελεί για τον Γιάννη Πρετεντέρη παράμετρο άξια σχολιασμού.

Φρίξος Παλαιολόγος / ysterografa