ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

EΠΟ: Οι δημοσιογράφοι φταίνε για τα έκτροπα στο Βόλο!..

Σκληρή απάντηση του  Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου

Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου στην ΕΠΟ για την ανακοίνωση με την οποία η Ομοσπονδία κατηγορεί τα ΜΜΕ ότι μεγένθυναν τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου.
Στην ανακοίνωσή της η ΕΠΟ ανέφερε πως το «ποδόσφαιρο νίκησε» και κατηγόρησε μερίδα των ΜΜΕ για διόγκωση των αιματηρών επεισοδίων στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.
Στην απάντησή του ο ΠΣΑΤ αναφέρει:
"Με αφορμή την ανακοίνωση, που εξέδωσε η ΠΔΕ της ΕΠΟ, σχετικά με τα θλιβερά γεγονότα στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, μεταξύ ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στο Βόλο το περασμένο Σάββατο (6/5), το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ, οφείλει να τοποθετηθεί υπεύθυνα και κατηγορηματικά στα όσα εντελώς αναίτια και αδικαιολόγητα αναφέρουν οι συντάκτες της.
Η αναφορά της ΠΔΕ της ΕΠΟ για «ορυμαγδό εντύπων και ηλεκτρονικών δημοσιεύσεων» που.. «μεγέθυναν (και μεγεθύνουν ακόμη) τα γεγονότα», αλλά και για «αθλιότητες», όπως χαρακτηρίζονται τα όσα μετέφεραν με τη δουλειά τους, κάτω από αντίξοες και πολεμικές συνθήκες, οι συνάδελφοι μας από το Βόλο, εκτός του ότι είναι απορριπτέα συνολικά, επιστρέφεται ως επιεικώς απαράδεκτη στους εμπνευστές μιας τέτοιας άστοχης και παραπλανητικής ανακοίνωσης.
Όσοι εμπνεύστηκαν και τελικά έδωσαν τη σύμφωνη γνώμη, από την ΠΔΕ της ΕΠΟ, για την υιοθέτηση στην ανακοίνωση τους τέτοιων αστήρικτων και συκοφαντικών ισχυρισμών, με τους οποίους επιρρίπτονται ευθύνες στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, για το μπάχαλο της οργάνωσης ενός Τελικού, που αντί να αποτελεί τη γιορτή του ποδοσφαίρου, έμελλε να γίνει κρανίου τόπος με δεκάδες τραυματίες και απίστευτης έντασης επεισόδια, οφείλουν πάνω απ’ όλα να αναλάβουν τις βαρύτατες ευθύνες τους.
Οι συνάδελφοι μας, που κλήθηκαν να καλύψουν τα γεγονότα του Τελικού στο Βόλο, με κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσουν το άλλοθι μιας αποτυχημένης διοργάνωσης, που από υποτιθέμενη Γιορτή του ποδοσφαίρου, όπως είχε προαγγελθεί από την ΠΔΕ της ΕΠΟ, έγινε πεδίο πολεμικών συρράξεων.
Καλούμε την ΠΔΕ της ΕΠΟ και τους υπευθύνους της, να ανακαλέσουν την ψευδέστατη και συκοφαντική αναφορά για ευθύνες δήθεν των συναδέλφων μας και των ΜΜΕ που ως όφειλαν προειδοποίησαν για την επικινδυνότητα μιας τέτοιας διοργάνωσης κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες που επικρατούσαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και κάλυψαν με βάση τους δημοσιογραφικούς κανόνες και τη δεοντολογία, τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα και αμαύρωσαν άλλη μία φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Καλούμε τέλος την Πολιτεία, να αναλάβει και τις δικές της ευθύνες, ώστε μια τέτοια γιορτή του Αθλητισμού, αλλά και κάθε αθλητική διοργάνωση, να διεξάγεται με τους κανόνες που πρέπει και να αποτελούν το επιστέγασμα των αξιών και αρχών του Αθλητισμού".