ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Εισαγγελική πρόταση να παραπεμφθεί σε δίκη η Σαββαΐδου

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προτείνεται να παραπεμφθεί η πρώην γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου.
Ειδικότερα, η εισαγγελέας Εφετών, Μ. Γκανέ προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη η Σαββαΐδου, κατηγορούμενη για το αδίκημα (κακουργηματικού χαρακτήρα) της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.
Τον τελικό λόγο έχει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί τελικά αν πράγματι η πρώην γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων θα παραπεμφθεί σε δίκη ή όχι.
Η υπόθεση αφορά την απόφαση Σαββαΐδου για επανέλεγχο προστίμων ύψους 78 εκατ. ευρώ..
που είχε επιβληθεί στην εταιρεία GENNET (για έκδοση εικονικών τιμολογίων), παρά το γεγονός ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.
Υπενθυμίζεται πως η αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου από τη θέση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων αποφασίστηκε από το υπουργικό συμβούλιο στις 22 Οκτωβρίου μετά από εντολή Τσίπρα και εισήγηση Τσακαλώτου, καθώς όπως αναφερόταν τότε «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό σε δημόσιους λειτουργούς να λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον και να ευνοούν συγκεκριμένες επιχειρήσεις, που ευνοήθηκαν και στο παρελθόν από άλλες κυβερνήσεις και αποτέλεσαν τον πυρήνα της διαπλοκής».