ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Ο Κυριάκος δεν τον θέλει και οι άλλοι μες στο μέλι!

Τις τελευταίες ημέρες -λόγω Ιβάν Σαββίδη- η Ν.Δ. έχει γίνει άνω-κάτω. Η κόντρα με τον επιχειρηματία που εξελίσσεται σε ανοιχτό πόλεμο βγήκε στην επιφάνεια στη Βουλή με την τροπολογία για τη ΣΕΚΑΠ την προπερασμένη Παρασκευή. Οι υψηλοί τόνοι του Κυριάκου Μητσοτάκη περί «χαριστικής ρύθμισης» δυσαρέστησαν αρκετούς γαλάζιους βουλευτές, κυρίως από τη βόρεια Ελλάδα, αλλά η στάση του κόμματος δεν άλλαξε.
Ωστόσο, η φωτιά σιγόκαιγε νωρίτερα εξαιτίας της πρόθεσης του Ιβάν Σαββίδη να εμπλακεί ενεργά στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, κάτι που δεν βλέπουν με καλό μάτι στο επιτελείο της οδού Πειραιώς.
Κατά συνέπεια, η κλιμάκωση ήταν προδιαγεγραμμένη. Ακολούθησε νέα τριπλή επίθεση..
Μητσοτάκη κατά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με βάση το επιχείρημα της διαπλοκής με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. νας κ. Σαββίδης, θα το αποφασίσει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Την ίδια στιγμή, σε χαμηλότερο επίπεδο -σε ό,τι αφορά τα κλιμάκια της γαλάζιας πολυκατοικίας- η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική και σίγουρα πολύ λιγότερο οξυμένη σε σχέση με το εκρηκτικό σκηνικό μεταξύ Μητσοτάκη-Σαββίδη. Ενδεικτικά είναι τα γεγονότα στο περιθώριο του επεισοδιακού τελικού του κυπέλλου Ελλάδας το περασμένο Σάββατο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου.
Εκεί, όπως αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες (δημοσιεύονται από την ιστοσελίδα magnesianews.gr), τα χαμόγελα κυριάρχησαν μεταξύ του μεγαλομετόχου της θεσσαλονικιώτης ΠΑΕ και δύο τοπικών πολιτευτών της Ν.Δ., οι οποίοι εφόσον ήθελαν να ευθυγραμμιστούν απολύτως με την ηγεσία του κόμματός τους θα απέφευγαν τα φλας.
Πάντως, η πρώην υφυπουργός Ζέττα Μακρή και ο πολιτευτής Μαγνησίας Σάκης Κοκκίνης προτίμησαν να φωτογραφηθούν με τον Ιβάν Σαββίδη προσπερνώντας τις διχόνοιες και την ακραία πόλωση ανάμεσα στον Κ. Μητσοτάκη και τον επιχειρηματία εκ Ρωσίας. Σε κάθε περίπτωση, μια κοινή παρουσία ή μια φωτογραφία σε μια μη πολιτική εκδήλωση δεν σημαίνει κατ' ανάγκην ότι παραβιάζεται η κομματική γραμμή.
Όμως, είναι βέβαιο ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα αντιδρούσε με τα ίδια χαμόγελα βλέποντα στελέχη του αγκαζέ με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, ενώ επικοινωνιακά δίνεται λαβή για σχόλια περί δυσαρμονίας με την ηγεσία και μάλιστα σε μια συγκυρία κατά την οποία το ζήτημα Σαββίδη φαίνεται να είναι το υπ' αριθμόν ένα για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Δ. Κουκλουμπέρης (ΕφΣυν)