ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Εκκωφαντική σιωπή Bαρδινογιάννη για τις αλλαγές στα media

Οι σχέσεις της οικογένειας με Σαββίδη και Μαρινάκη

Παρά την έντονη κινητικότητα που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στο χώρο των ΜΜΕ και τις αλλαγές που έρχονται στο ιδιοκτησιακό καθεστώς ιστορικών συγκροτημάτων (βλ. ΠΗΓΑΣΟΣ, ΔΟΛ κ.ά)… εντύπωση προκαλεί η σιωπή της οικογένειας Βαρδινογιάννη που ελέγχει σημαντικά media και αναμφισβήτητα  θεωρείται (και είναι) από τους πιο ισχυρούς παίκτες της ελληνικής οικονομίας.
Η στάση της οικογένειας που παρακολουθεί, χωρίς να έχει τοποθετηθεί έως τώρα, τις κινήσεις άλλων επιχειρηματιών που λέγεται ότι έχουν πρόθεση να μπουν σε ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟ ή MEGA,.. ερμηνεύεται – μεταξύ άλλων, ως ένα δείγμα τού ότι οι ισορροπίες δεν απειλούνται.
Με άλλα λόγια παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν ότι αν οι κινήσεις Μαρινάκη ή Σαββίδη και το ενδιαφέρον τους να εξαγοράσουν κάποια από τις παραπάνω επιχειρήσεις απειλούσαν την ισορροπία στα media, θα υπήρχε αντίδραση και μάλιστα εκκωφαντική!

Η σιωπή της οικογένειας υποδηλώνει – σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ψυχραιμία, αλλά και την πεποίθηση ότι οι αλλαγές δεν θα είναι θεαματικές ή ανατρεπτικές.
Άλλωστε – συμπληρώνουν οι ίδιοι παράγοντες, η σχέση της οικογένειας Βαρδινογιάννη με τον ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη είναι εξαιρετική και τη διαπερνά αμοιβαίος σεβασμός. Κατά συνέπεια θεωρείται αδύνατον να υπάρξει αλλαγή στη μετοχική σύνθεση – για παράδειγμα του MEGA, χωρίς προηγούμενη συμφωνία των δύο πλευρών.
Αντίστοιχα όμως συμβαίνει και με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη που εκτός όλων των άλλων, εμπράκτως στηρίζει και το έργο του Συλλόγου «Ελπίδα».
- από το enimerosi24