ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Ο Ν. Αγγελίδης απαντάει σε ΝΔ και Θεοδωράκη

Ο Νίκος Αγγελίδης
Εντονη αντίδραση και από τη διοίκηση και τους εργαζομένους της ΕΡΤ

Γράφει ο Νίκος Αγγελίδης στο facebook:
Βγαίνει το πρωί στο Σκάι, ο Σταύρος Θεοδωράκης και καταγγέλει ότι στην εκπομπή της ΕΡΤ "10 στην Ενημέρωση", ο δημοσιογράφος εξομoιώνει τον Μακρόν με την Λεπέν.
Ταυτόχρονα γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter το εξής σχόλιο: "Μεταξύ 2 πολύ κακών υποψήφιων επικράτησε ο εκπρόσωπος των τραπεζών" ακούω τώρα στο έκτακτο δελτίο της ΕΡΤ! Φασίστας ή ανόητος κ. Ταγματάρχη.
Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή... Ο Σταύρος Θεοδωράκης παρότι έχει δημοσιογραφική εμπειρία, θα έπρεπε, πριν προτρέξει, να κάνει το εξής απλό... Να διασταυρώσει την είδηση... Δεν το έκανε!..

Είπα λοιπόν επί λέξη (το βίντεο στην διάθεση σας, στον χρόνο 25:20)
http://webtv.ert.gr/…/enimer…/08mai2017-deka-stin-enimerosi/
"ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ότι μεταξύ δυο πολύ κακών υποψηφίων, επικράτησε ο λίγο χειρότερος πάντως... Ο εκπρόσωπος των τραπεζών και του συστήματος, απέναντι στην ακροδεξιά και νεοφασίζουσα υποψήφια".
Ξεκινώ από το πολύ απλό - που είναι και κανόνας εκεί που έμαθα εγώ δημοσιογραφία - μακριά στην πατρίδα του Μακαρθισμού που φαίνεται πως έχει ακόμη νοσταλγούς...
Αποδίδω λοιπόν... τα λεγόμενα κάποιων. Κάποιων όχι σε έναν καφενέ (αν και αυτά έχουν μεγάλη αξία) αλλά κάποιων σοβαρών πολιτικών σχολιαστών και αναλυτών...
Η έκφραση "Είναι πολλοί που λένε", κόπηκε που λέτε... στη μονταζιέρα...
Για την ατυχή (...) παρομοίωση περί φασίστα ή ανόητου, για το πρώτο θα προέτρεπα τον πολιτικό Σταύρο Θεοδωράκη - που εκπροσωπεί τους πολίτες αυτού του τόπου στο Κοινοβούλιο - να ψάξει, να ρωτήσει, να μάθει... Για να μην εκτίθεται...

Στην συνέχεια παίρνει την σκυτάλη η Νέα Δημοκρατία που βγάζει την εξής ανακοίνωση:
«Οι πολιτικές αθλιότητες της Ε.Ρ.Τ. συνεχίζονται.
Σήμερα, προσπάθησαν να εξισώσουν το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Μακρόν με την επικεφαλής των ακραίων εθνικιστών και πολέμια της Ε.Ε. κυρία Λεπέν.
Το έκανε δημοσιογράφος της Δημόσιας Τηλεόρασης στην εκπομπή “10 στην ενημέρωση” λέγοντας ότι “μεταξύ των δύο πολύ κακών υποψηφίων, επικράτησε ο λίγο χειρότερος, ο εκπρόσωπος των τραπεζών και του συστήματος”.
Εάν ακολουθούν το παράδειγμα του κ. Μελανσόν, ας καταλάβουν επιτέλους ότι πλανώνται»
.
Μονταζιέρα και εδώ... Άγνοια, βιασύνη, σκοπιμότητα, επικινδυνότητα; Τι να πρωτο-αναρωτηθεί κανείς; Δείτε ξανά το βίντεο. Απλά ακούστε λέξη προς λέξη και αναζητήστε τους λόγους της παραπληροφόρησης.

Η ΕΡΤ αντέδρασε, βγάζοντας επίσημη ανακοίνωση, προτρέποντας τη Νέα Δημοκρατία, να δει το βίντεο:

"Είναι ξεκάθαρη και στον πιο δύσπιστο πολίτη, η πρόθεση να αποδομηθεί κάθε προσπάθεια της ΕΡΤ να επιτελέσει το ρόλο της στην ενημέρωση.
Η ΕΡΤ με διαρκείς ανταποκρίσεις, με απεσταλμένους δημοσιογράφους, με ζωντανές συνδέσεις, με εκπομπές απευθείας από τη Γαλλική πρωτεύουσα, με εξειδικευμένους σχολιαστές, κάλυψε και τους δύο γύρους των Γαλλικών προεδρικών εκλογών.
Σήμερα, την εγκαλούν, γιατί σε μία από τις εκπομπές της, τα όσα ελέχθησαν από δημοσιογράφο της δεν τους ήταν αρεστά.
Για μία ακόμα φορά δηλώνουμε ότι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δεν «παίρνουν γραμμή», ούτε λογοκρίνονται.
Ο καθένας έχει την ευθύνη των λόγων του και των σχολίων του.
Όπως συνέβαινε πάντα και παντού, τα σχόλια και οι παρατηρήσεις των δημοσιογράφων είναι εύστοχα ή λιγότερο εύστοχα.
Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι, για την περίπτωση που σήμερα εγκαλείται η ΕΡΤ, ο δημοσιογράφος της δεν εξέφρασε ουδεμία προσωπική άποψη. Μετέφερε σχόλια που έχουν αναπαραχθεί στα μεγαλύτερα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα – για του λόγου το αληθές, το σχετικό απόσπασμα μπορεί εύκολα να το αναζητήσει κανείς στο site της ΕΡΤ.
Αυτό για τη Νέα Δημοκρατία είναι πολιτική αθλιότητα. Ουδέν σχόλιον".

Ανακοίνωση εξέδωσαν - άμεσα - οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ:
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Όλοι γνωρίζουμε τη μαγική δύναμη του μοντάζ. Όταν λοιπόν από την τοποθέτηση του συναδέλφου Νίκου Αγγελίδη αφαιρείται η εισαγωγή «είναι πολλοί που λένε ότι…..» προφανώς το νόημα αλλάζει!
Αφού μετράτε τις κουβέντες μας, τουλάχιστον να τις μετράτε σωστά τόσο εσείς κ. Θεοδωράκη και όσο και εσείς κύριοι της ΝΔ. Να είστε πιο προσεκτικοί πριν τιτιβίσετε ή βγάζετε ανακοινώσεις για τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, στους οποίους συνεχίζετε να επιτίθεστε ανερυθρίαστα για λόγους εντυπωσιασμού. Εκτίθεστε!
Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και προσωπική άποψη του δημοσιογράφου να ήταν , η φράση -όπως σωστά ή λανθασμένα έχει αποδοθεί στον Βολταίρο- «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες» , κωδικοποιεί την έννοια του δημοκρατικού ήθους και της ελευθερίας του λόγου .
Η εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της τηλεόρασης
ΧΡΥΣΑ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ".

Πολλά site αναπαρήγαγαν την "είδηση", χωρίς να μπουν στον κόπο να διασταυτρώσουν τις πληροφορίες. Είναι κάτι συνηθισμένο, δυστυχώς...
Όπως και να έχει η αλήθεια πάντα παραμένει αληθινή... όσες προσπάθειες διαστρέβλωσης κι αν καταβάλλονται.
Θεωρώ πολύ σημαντική την άμεση και δυναμική αντίδραση της διοίκησης και των συναδέλφων μου στην ακατάσχετη αυτή ρυπολογία...
Επανερχόμενος στο "φασίστας ή ανόητος" να πω ότι ο καθένας μας, έχει την δική του πορεία. Η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει... Κάνετε που και που και ένα flashback στην ιστορία. Δεν κάνει κακό... Μπορείτε να βρείτε εικόνες που θα σας αφήσουν σοβαρά εκτεθειμένους... Η συγγνώμη - καμιά φορά - δεν είναι ντροπή... Θα επανέλθω μόνο αν χρειαστεί...
Νίκος Αγγελίδης (fb)