ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Απεργίες μέχρι τη Δευτέρα στου Μπόμπολα

Tη συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον εκδοτικό όμιλο «Πήγασος» (Εθνος, Ημερησία, Goal News «ethnos.gr», «imerisia.gr», «sentragoal.gr», «life.gr» κ.α.)  Με σημερινή απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων οι απεργιακές κινητοποιήσεις, που ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης, θα συνεχιστουν μέχρι και τη Δευτέρα 15 Μαΐου με 24ωρες επαναλαμβανόμενες. Θυμίζουμε ότι στους εργαζόμενους οφείλονται δεδουλευμένα τουλάχιστον πέντε μηνών.
***
Στον διαδικτυακό αέρα είναι από σήμερα η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου» που αρχικά και σε δοκιμαστικό στάδιο, περιλαμβάνει μόνο ειδήσεις που έχουν δημοσιευτεί στην έντυπη έκδοση. Στην Κανάρη 1.. στον Πειραιά, οι υπεύθυνοι για το σάιτ αναζητούν τώρα κόσμο για να πλαισιώσει την ιστοσελίδα http://eleftheriatypou.gr/ 
***
Σε τακτική Γενική Συνέλευση καλεί τα μέλη της η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) στις 25 Μαϊου και ώρα 11 το πρωί, στον 1ο όροφο της Ακαδημίας 20.
Θέματα ημερήσιας διάταξης, μεταξύ άλλων, η έγκριση οικονομικού απολογισμού, οι εξελίξεις στα ασφαλιστικά ταμεία του κλάδου, τα εργασιακά, η διεκδίκηση ΣΣΕ, απεργιακές κινητοποιήσεις... Επίσης θα οριστεί ημερομηνία για τη διεξαγωγή εκλογών στην ΕΣΗΕΑ (ΔΣ, πειθαρχικά κλπ) και εκλογή αντιπροσώπων στην ΠΟΕΣΥ.
***
Η Αντζυ Σταθάτου πληροφορεί τους ενδιαφερόμενου ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικούρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) επεξεργάζεται πρόταση τροπολογία για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ με μπλοκάκι, ώστε να μπορούν όλοι να ασφαλίζονται στο Ταμείο. Η πρόταση, όπως λέει η Σταθάτου, θα αποσταλεί στις Ενώσεις με την ελπίδα να αξιοποιηθεί στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση.