ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

C’est magnifique! O Λιακουνάκος έκανε σκι στις Αλπεις...

...την ώρα που εκδικαζόταν η αίτηση πτώχευσης για το «Κέρδος»
 
Χτες το πρωί ο ουρανός ήταν μουντός πάνω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου συζητιόταν η αγωγή πτώχευσης της εταιρίας «Κέρδος Εκδοτική», που εκδίδει την γνωστή οικονομική εφημερίδα, συμφερόντων Θωμά Λιακουνάκου. Μια αίτηση την οποία προσπάθησαν να μπλοκάρουν οι απλήρωτοι επί ένα και πλέον χρόνο δημοσιογράφοι της εφημερίδας που διεκδικούν τα δεδουλευμένα, την ίδια στιγμή που το «αφεντικό» τους βρισκόταν πολύ μακριά.
Για την ακρίβεια, απολάμβανε το σκι στις χιονισμένες κορυφές της Κουρσεβέλ όπου και βρίσκεται από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας μαζί με την σύζυγό του Νατάσσα Λιακουνάκου και φιλική συντροφιά. Κάτι που φαίνεται στην φωτoγραφία αλλά και στα χαρούμενα σχόλια φίλων του ζεύγους στην σελίδα της κυρίας Λιακουνάκου στο Instagram, όπου στέλνουν τα φιλιά τους στον..
Θωμά και την ρωτούν αν ξέρει σκι! Η σύζυγος του κυρίου Λιακουνάκου απαντά σε όλους σχεδόν, ενώ το σχόλιο της για την glam απόδραση είναι μια φράση στα γαλλικά: «C’est magnifique!» δηλ. «είναι υπέροχα!».    
Αδιαφορώντας προφανώς για τα τεκταινόμενα εν Αθήναις χτες το πρωί στην Ευελπίδων, ο πιο γνωστός έμπορος οπλικών συστημάτων στην Ελλάδα εξέδραμε στο χιονισμένο θέρετρο για να ξεκουραστεί λίγο και να αφήσει πίσω του τα προβλήματα της καθημερινότητας και τις φωνές των απλήρωτων δημοσιογράφων. Τι και αν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα του και στην ομώνυμη ιστοσελίδα έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος πάνω από ενάμιση χρόνο; Προφανώς αυτό είναι κάτι που έχει πάψει να απασχολεί τον κύριο Λιακουνάκο, λένε άνθρωποι που τον ξέρουν καλά εδώ και δεκαετίες. Ο ίδιος, από την στιγμή που άρθηκε η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που του είχε επιβληθεί, ξεκίνησε σχεδόν αμέσως τα ταξίδια στο εξωτερικό, διαθέτοντας προφανώς το ανάλογο budget για να πετάγεται από την Ιταλία μέχρι την Αίγυπτο και τη Λιβύη.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιούνιο ο Θωμάς Λιακουνάκος κατέβαλλε εγγύηση 300.000 ευρώ μετά την κατάθεσή του στον ανακριτή κατά της διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη για την σύμβαση «Ηλεκτρονικός Πόλεμος» που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Έκτοτε επέστρεψε στην καθημερινότητά του στα γραφεία της AXON, στη βίλα του Ψυχικού και στις καλοκαιρινές του διακοπές στην Μύκονο, την Πάτμο και άλλα νησιά.

Χτες το πρωί, την ώρα που απολάμβανε το λευκό τοπίο στο κοσμοπολίτικο θέρετρο, οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα προσπάθησαν να μπλοκάρουν την διαδικασία υπαγωγής της εταιρίας «Κέρδος Εκδοτική» στο άρθρο 99. Δεν τα κατάφεραν, αφού το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους διατηρώντας την διαταγή απαγόρευσης εκτέλεσης σε βάρος της «Κέρδος Εκδοτική» μέχρι την έκδοση της απόφασης.

Ο κύριος Λιακουνάκος που έμαθε τα νέα στην Κουρσεβέλ, απλά χαμογέλασε και επέστρεψε στο χιονοδρομικό για να μαζέψει λίγο ήλιο…

Διονύσης Θανάσουλας / provocateur