ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Οταν λούφαξε ο Καμπουράκης...

Μια παγκόσμια δυναμική αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα κατά του δόγματος της λιτότητας στην Ελλάδα και υπέρ των επιλογών της νέας κυβέρνησης. Προς την κατεύθυνση αυτή αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του αμερικανού προέδρου Ομπάμα που, με δηλώσεις του στο CNN, τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων αλλά όχι, όπως διευκρίνισε, με συνθήκες λιτότητας αλλά ανάπτυξης. «Δεν μπορείς να στύβεις μια χώρα που βρίσκεται σε ύφεση» είπε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα.
Στη δήλωσή του ο αμερικανός Πρόεδρος επισήμανε ότι στην Ελλάδα πρέπει να γίνουν αλλαγές αλλά, όπως είπε, αυτό είναι πολύ δύσκολο όταν το βιωτικό επίπεδο του λαού έχει μειωθεί κατά 25%.
Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης έκανε τον «λαϊκό» παρουσιαστή-σχολιαστή..
Δημήτρη Καμπουράκη και την «σώνει και καλά» πιεστική Μαρία Σαράφογλου στο Mega να λουφάξουν, με τις αποστομωτικές απαντήσεις που τους έδινε. «Αυτά που μου λέτε, είναι προεκλογική συζήτηση και τα υποστήριζαν οι... αλλοι προ εκλογών...» είπε χαρακτηριστικά o "διαβασμένος" αντιπρόεδρος συμπληρώνοντας: «Στην Ευρώπη έχουν άλλη ερμηνεία της λέξης μεταρρυθμίσεις. Δεν εννοούμε το ίδιο. Εμείς με αυτή τη λέξη αναφερόμαστε στην ρήξη με το σάπιο και το κατεστημένο. Με το ρουσφέτι και το πελατειακό σύστημα. Κάποιοι στην Ελλάδα δεν το έχουν καταλάβει ακόμα»...
 Στο ίδιο πνεύμα κι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης από το Παρίσι όπου μετά το πέρας της συνάντησης με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν, έστειλε μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποπληρώσει τα τεράστια δάνεια που της δόθηκαν, αν δεν υπάρξει συμφωνία για χαλάρωση της λιτότητος και στήριξη της ανάπτυξης.