ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Σκόνη, πέτρες, λάσπη...

Ήταν ένα από τα πιο συμβολικά και τουριστικά μνημεία της περιοχής.Το μοναδικής ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας γεφύρι της Πλάκας, δεν άντεξε και κατέρρευσε λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν από το Σάββατο το πρωί τα Τζουμέρκα. Επρόκειτο για το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι στα Βαλκάνια, το οποίο χτίστηκε από τον πρωτομάστορα Κωνσταντίνο Μπέκα το 1866.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκαν Αρτα και Ευρυτανία και εκκενώθηκαν 5 χωριά στην Άρτα, ενώ ακόμα 4 χωρια έχουν εκκενωθεί στην Σπερχειάδα καθώς έχει καταστραφεί μέρος του κεντρικού οδικού δικτύου με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς.
Την ίδια ώρα αποπνικτική ατμόσφαιρα και περιορισμένη ορατότητα δημιουργεί το πέπλο..
αφρικανικής σκόνης που έχει καλύψει την Αθήνα, λόγω των θυελλωδών νοτιάδων.
 Η ΕΜΥ προειδοποιεί ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν σημαντικά τη μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια. Εξ αιτίας των θυελλωδών ανέμων και της περιορισμενης ορατητας λόγω της αφρικανικής σκόνης, εκατοντάδες επιβάτες πτήσεων με προορισμό τα νησιά Μύκονο, Λέσβο, Ικαρία και Κάλυμνο ταλαιπωρήθηκαν καθώς τα αεροπλάνα, δεν κατάφεραν να προσγειωθούν και επέστρεψαν στην Αθήνα. Σημειώνεται επίσης ότι πτήση για τα Χανιά προσγειώθηκε τελικά στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.
Σε ισχύ είναι η απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των θυελλωδών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν ... κατά τόπους στο Αιγαίο τα 10 με 11 μποφόρ.