ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Γιατί μπήκε λουκέτο στο «βρώμικο» της Μαβίλη

Στην ιστορία περνά το θρυλικό «βρώμικο» της πλατείας Μαβίλη που αποτελούσε τα τελευταία 25 χρόνια το σταθερό σημείο αναφοράς των ξενύχτηδων της Αθήνας.
Ο Δήμος Αθηναίων, πριν από λίγες ημέρες, με απόφασή του, έβαλε «λουκέτο» στην καντίνα της Μαβίλη καθώς ένας νέος νόμος εξισώνει τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις με τα βενζινάδικα. Δηλαδή για την αδειοδότησή τους, απαιτούνται πλέον αρκετά δικαιολογητικά μεταξύ των οποίων είσοδος - έξοδος, ράμπες και πάρκινγκ, κάτι που πρακτικά είναι αδύνατον να διαθέτει μια καντίνα και μάλιστα στην πλατεία Μαβίλη.
Οπως λέει ο ιδιοκτήτης της, Γ. Οικονομίδης, «γύρω από την καντίνα γινόταν μείξη πολιτισμών.. 
και κοινωνικών τάξεων. Κάποιοι γνωρίστηκαν και παντρεύτηκαν, ενώ κάποιοι άλλοι χώρισαν...».
 Ο Δήμος Αθηναίων, όπως είπε στο «Εθνος» (όπου και το σχετικό ρεπορτάζ) ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Μπρούλιας, «αναγκάστηκε» να την κλείσει παρότι δεν ήταν αυτός ο σκοπός. Αλλωστε ο δήμος εισέπραττε ετησίως 40.000 ευρώ ενοίκιο, από τη συγκεκριμένη καντίνα. «Ηδη έχω ξεκινήσει επαφές με την αστυνομία να βρούμε τρόπο ώστε να ανοίξει ξανά», αναφέρει ο κ. Μπρούλιας προσθέτοντας ότι «η καντίνα στη Μαβίλη είχε πάρει τη σχετική άδεια ύστερα από δημοπρασία».