ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Καλησπέρα - καλησπέρα! Eίμαι ο Σταύρος...


Οι «Πρωταγωνιστές» επιστρέφουν στην τηλεόραση του Alpha με ιστορίες που μας ωθούν να σκεφτόμαστε διαφορετικά. Οι κοινωνίες και οι άνθρωποι πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε «μήπως δεν είναι έτσι;» Και οι «Πρωταγωνιστές» είναι ξανά εδώ με τολμηρές εξομολογήσεις και ωφέλιμες αμφιβολίες για τα όσα ζούμε. «Είμαι ο Σταύρος και είστε εσείς αυτοί για τους οποίους επιστρέφουν οι Πρωταγωνιστές» αναφέρει ο Θεοδωρακης στο τρέιλερ για την εκπομπή.
To προσωπικό σημείωμα του Σταύρου Θεοδωράκη για την έναρξη του 2ου κύκλου:
Καλησπέρα - καλησπέρα,
Δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω αλλιώς κι ας ξέρω ότι κάποιοι θα διαβάσετε αυτό το σημείωμα το πρωί ή αργά το βράδυ. Αλλά εγώ, γι’ αυτό το «καλησπέρα καλησπέρα», έδωσα μια μικρή μάχη πριν από πολλά πολλά χρόνια. «Έκανες λάθος» μου φώναξαν τότε οι συνεργάτες μου. «Είπες δυο φορές τη λέξη καλησπέρα». Τους εξήγησα ότι δεν ήταν λάθος αλλά ήταν μια προσπάθεια να διαφοροποιηθώ από τα κουστουμάτα «Καλησπέρα σας» αλλά και τα οικεία δήθεν «γεια σας».
Βέβαια η διαφοροποίηση των «Πρωταγωνιστών» ήταν άλλη. Ανέδειξαν την αξία της καθαρής διήγησης δίνοντας τον λόγο σε ανθρώπους που άξιζαν να ακουστούν. Δεν ήταν όλοι «θετικοί ήρωες» αλλά η δημοσιογραφία έχει ανάγκη όλες τις φωνές. Ακόμη και από τις παραφωνίες. Πώς λέγαμε παλιότερα «αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν;», κάπως έτσι. Αρκεί να θέτεις τα σωστά ερωτήματα.
Και αυτή τη νέα δύσκολη και παράξενη εποχή οι «Πρωταγωνιστές» θα συνεχίσουν να προβάλλουν πρόσωπα και ιστορίες που ξαφνιάζουν. Γιατί οι κοινωνίες και οι άνθρωποι πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε «μήπως δεν είναι έτσι;». Τολμηρές εξομολογήσεις λοιπόν και ωφέλιμες αμφιβολίες για τα όσα ζούμε, είναι αυτό που σας υποσχόμαστε και για αυτόν τον 2ο κύκλο των «Πρωταγωνιστών» στον Αlpha.