ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Ένας επικίνδυνος Πρωθυπουργός αποσταθεροποιεί τη χώρα


Του Γιώργου Καρβουνιάρη*

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι πολίτες παρακολουθούν ένα θέατρο παραλόγου που θα μπορούσε να συνιστά σενάριο πολιτικού θρίλερ και έχει τη σφραγίδα του Πρωθυπουργού της χώρας. Με δική του ευθύνη και δική του απόφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οδηγεί την Ελλάδα σε μια πολύ επικίνδυνη ατραπό που δημιουργεί κινδύνους συνολικής αποσταθεροποίησης.
Σε μία περίοδο όπου το ζητούμενο λόγω των εξωγενών οικονομικών συνθηκών, που δημιουργούν συνθήκες οικονομικής «έκρηξης», είναι η κοινωνική συνοχή, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δημιουργεί ενδογενείς κραδασμούς που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κατάρρευση τους πυλώνες της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου.
Και αυτό δυστυχώς δεν συμβαίνει ακούσια αλλά είναι αποτέλεσμα μιας πολύ συγκεκριμένης στρατηγικής τριών βημάτων με μοναδικό στόχο την παραμονή στην εξουσία!
Σε πρώτη φάση όπως όλοι γνωρίζουν, η απολύτως ελεγχόμενη -νομοθετικά και ουσιαστικά- από τον Πρωθυπουργό, ΕΥΠ, άρχισε να παρακολουθεί τον σημερινό Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ (υποψήφιο τότε και ευρωβουλευτή) λίγο αφότου είχε γίνει αποτυχημένη προσπάθεια εγκατάστασης στο τηλέφωνό του κατασκοπικού λογισμικού αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Όταν αποκαλύφθηκαν αυτά η κυβέρνηση -που μάλλον δεν κινήθηκε… εν αγνοία του κ. Μητσοτάκη- προσπάθησε αρχικά να υποβαθμίσει το θέμα, στη συνέχεια να σπείρει φήμες περί αιτημάτων άλλων χωρών -που διαψεύσθηκαν άμεσα- και τελικά να αποσυντονίσει το έργο των οργάνων, δημιουργώντας συνθήκες προβληματικές για τη διερεύνηση του θέματος.
Σε δεύτερη φάση ο Πρωθυπουργός επέλεξε να δημιουργήσει συνθήκες πόλωσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον κ. Τσίπρα, ώστε να επιχειρήσει να φανατίσει το εσωκομματικό του ακροατήριο και να μην αντιπαρατεθεί επί της ουσίας με το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, όπου θα έπρεπε αντί να επιτίθεται, να απολογηθεί.
Η τελευταία όμως κίνησή του είναι αυτή που βάζει βραδύκαυστο φυτίλι στα θεμέλια της κοινωνικοπολιτικής ζωής της χώρας.
Με μισόλογα και άτοπες θεωρίες συνωμοσίας, δημιουργεί ένα σουρεαλιστικό σκηνικό όπου η απαίτηση για απαντήσεις σε ένα θέμα δημοκρατικής λειτουργίας της κυβέρνησης και του κράτους, επιχειρείται να μετατραπεί σε ζήτημα ασφάλειας της χώρας.
Η πιο απλά, όποιος αμφισβητεί τον κ. Μητσοτάκη, αποσταθεροποιεί τη χώρα!
Ο κ. Μητσοτάκης ταυτίζει τη χώρα με τον εαυτό του κατά τη Λουδοβίκεια λογική: «Το κράτος είμαι εγώ». Μια αντίληψη που ταυτίζεται πλέον μόνο με ολοκληρωτικά καθεστώτα.
Ο κ. Μητσοτάκης καθίσταται πλέον εξαιρετικά επικίνδυνος καθώς προτιμά να βυθίσει τη χώρα στην αστάθεια και την αποσταθεροποίηση, συμπαρασύροντάς την στην δική του πτώση. Και αυτό θα ήταν τραγωδία!

* Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ)