ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Καταστράφηκαν τα αρχεία της παρακολούθησης Ανδρουλάκη - Κουκάκη, γράφουν Τα Νέα"


«Καταστράφηκε το αρχείο της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη», υποστηρίζει ρεπορτάζ του δημοσιογράφου της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» Βασίλη Λαμπρόπουλου. Γράφει ο δημοσιογράφος:
«Τα δύο ηλεκτρονικά αρχεία με τα δεδομένα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη έχουν καταστραφεί από τους αξιωματούχους της ΕΥΠ! Αυτή φαίνεται να υπήρξε -όπως αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ» - η επίσημη ενημέρωση του κλιμακίου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών(ΑΔΑΕ) που επισκέφτηκε το τελευταίο 48ωρο τις εγκαταστάσεις των μυστικών υπηρεσιών στη Λεωφόρο Κατεχάκη.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. Η καταστροφή των δεδομένων της παρακολούθησης Ανδρουλάκη αλλά και εκείνης του κουκάκη την περίοδο 2020-21 υπήρξε με επίκληση της αλλαγής (προ μερικών μηνών) του συστήματος υποκλοπών της ΕΥΠ και της απόκτησης νέου «Μεγάλου Αδελφού» από ιταλική εταιρεία. Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, τα δεδομένα που υπήρχαν στο παλιό σύστημα της ΕΥΠ με το οποίο υπήρξαν οι δύο προαναφερόμενες παρακολουθήσεις δεν αποθηκεύτηκαν για τεχνικούς λόγους, παρότι υπάρχει πρόβλεψη για διατήρησή τους για δύο χρόνια. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι σχετικές αναφορές αναμένεται να υπάρξει νέος κύκλος συζητήσεων για την υπόθεση Ανδρουλάκη.
Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ. Ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ενημέρωση της ΑΔΑΕ από την ΕΥΠ φέρεται να ανέδειξε και ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο. Το έγγραφο για τη συνακρόαση των συνομιλιών του Ανδρουλάκη πριν από περίπου ένα χρόνο φέρει την υπογραφή αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούσεστην ΕΥΠ και η οποία αποχώρησε προ μερικών εβδομάδων, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης- προκαλώντας τότε ερώτηματα για αυτή την αιφνιδιαστικήγ μετακίνηση. Η εν λόγω αξιωματικός ήταν προϊσταμένη Διεύθυνσης της ΕΥΠ που ασχολείτο με τη δίωξη του εγχώριου οργανωνομένου εγκλήματος, προκαλώντας απορίες σχετικά με το παρασκήνιο της συνακρόασης, με εισαγγελική άδεια, του νυν πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.»
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης με ηλεκτρονική αίτηση που κατέθεσε στην ΑΔΑΕ ζήτησε αντίγραφα του φακέλου της παρακολούθησης και του μηνύματος που έλαβε η Αρχή.