ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

H "Nέα ΕΣΗΕΑ" για την απεργία στα κανάλια


Ανακοίνωση έβγαλε η παράταξη "Νέα ΕΣΗΕΑ" για τη μείωση των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς και την προκήρυξη απεργίας. Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται:
Από την πρώτη στιγμή που μάθαμε για το επίμαχο άρθρο που μειώνει τους εργαζόμενους στους τηλεοπτικούς σταθμούς με συμβάσεις αορίστου χρόνου και επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των καναλιών να δηλώνουν εργαζόμενους από εταιρίες παραγωγής καταθέσαμε μια σειρά από προτάσεις από τους εκπροσώπους της παράταξης στο Δ.Σ. Γιώργο Βότσκαρη και Κώστα Κορέλη
1. Ζητήσαμε την άμεση σύγκληση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ την ώρα που η πλειοψηφία μέσω της κυρίας Αγάτσα μας ενημέρωσε ότι η συνεδρίαση θα γίνει την Δευτέρα. Αναγκάστηκαν όμως από την πίεση που υπάρχει να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Παρασκευή.
2. Στην έκτακτη συνεδρίαση που ξεκίνησε στις 15.00 μμ η θέση μας ήταν ξεκάθαρη να ξεκινήσουν αμέσως οι απεργιακές κινητοποιήσεις. Μάλιστα είπαμε να κηρυχθεί την Παρασκευή στάση εργασίας σε όλα τα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ έλεγε ότι αυτά δεν γίνονται και ότι πρέπει να ζυμωθούμε.
3. Στην συνέχεια καταθέσαμε πρόταση για 48ωρη απεργία μέσα στο Σαββατοκύριακο αλλά και πάλι η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου είπε παιδια να ζυμωθούμε και να ξεκινήσουμε από Τρίτη (η δικαιολογία της ήταν η απεργία μπορεί να σπάσει, την ρωτήσαμε δηλαδή Σάββατο σπάει, Τρίτη δεν υπάρχει κίνδυνος να σπάσει;) Κάποια στιγμή πρότεινε να κάνουμε το μια στάση μέσα στο Σαββατοκύριακο κάτι που αρνηθηκαμε καθώς έχει αποδειχθεί οτι οι στάσεις εργασίας στο σύνολο του κλάδου έχουν αποτύχει, ίσως με την πρόταση της ήθελε μια αποτυχημένη κινητοποίηση που θα την βόλευε στο ξεπούλημα.
4. Στην συνέχεια η πλειοψηφία ψήφισε απεργία την Τρίτη, εμείς καταψηφίσαμε μια 24ωρη ντουφεκιά, ώστοσο είπαμε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε την απεργία. Ξεκαθαρίσαμε όμως ότι δεν μπαίνουμε στην λογικη της διαπραγματευσης και οτι δεν δεχόμαστε να μειωθεί καθόλου ο αριθμός των εργαζομένων. Ειπαμε ξεκάθαρα ότι το παραμυθι που ζήσαμε πριν ενάμιση χρόνο όπου φύγαμε απο το 400 και πήγαμε στο 340 και κάποιοι στην ΕΣΗΕΑ πανηγύριζαν ότι κερδίσαμε, εμείς δεν θα το δεχτούμε.
Η κοροϊδία του κλάδου έχει και όρια, τέλος τα ψέματα και η λάσπη. Καλούμε την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και τον Γεν. Γραμμ. Σταύρο Καπάκο να δώσουν στην δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Παρασκευής αλλα και του Σαββάτου. Αν έχουν φυσικά τα κότσια να το κάνουν.
Ξεκαθαρίζουμε ότι όχι μόνο δεν δεχόμαστε μείωση του αριθμού των 340 αλλα απαιτούμε πλέον να επανέλθουμε στον αριθμό 400.