ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Οι προφήτες και ο χορηγός


Γ
ιατί -λένε ότι- θα αλλάξουν τον εκλογικό νόμο; Γιατί δεν τους βολεύει. Εντάξει, δεν το λένε τόσο απροσχημάτιστα, λένε κάτι ιστορίες για αγρίους, που οδηγούν στο Μαξίμου μέσω... κοριών. Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση, δηλαδή Μητσοτάκη, κι αφού τα κουκιά δεν βγαίνουν και το δεκανίκι Ανδρουλάκης το έσπασαν οι κοριοί, αλλάζουν τον νόμο για να προκύψει πάλι Μητσοτάκης. Εν ολίγοις, κάνουν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα από οτιδήποτε άλλο: αντί ο Μητσοτάκης να βαδίζει με τους κανόνες, αλλάζει τους κανόνες όπως τον συμφέρει. Κι ας έλεγε εντελώς άλλα μέχρι χθες.
Το ίδιο έκανε με την ενθρόνιση του Κοντολέοντα στην ΕΥΠ. Με το σιωπητήριο στην ΑΔΑΕ. Με την ασυλία στους φίλους τραπεζίτες. Με τροπολογίες της ντροπής. Αλλά ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρουν ο Οικονόμου, ο Γεραπετρίτης, ο Πιερρακάκης, ο Άδωνις ή ο Μητσοτάκης; Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πετάνε στα μούτρα του πολίτη ένα παραμύθι και να διαπράττουν τα ανείπωτα. Παράδειγμα: δεν ήξεραν ούτε έπρεπε να ξέρουν γιατί η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Ανδρουλάκη, αλλά ήθελαν να τον ενημερώσουν για όσα δεν ήξεραν ούτε έπρεπε να ξέρουν. Η επιτομή της αξιοπιστίας!
Προσέξετε όμως. Σκαρώνουν έναν εκλογικό νόμο που θα δίνει μεγαλύτερο μπόνους στο πρώτο κόμμα. Και πώς το ξέρουν ότι θα είναι πρώτο κόμμα η Ν.Δ.; Μα το προφητεύουν μέχρι βαρεμάρας δημοσκόποι και δημοσκοπήσεις, μαζί με τα μίντια της χρυσής μητσοτακιάδας. Εδώ δηλαδή συναντιούνται η αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων και της ενημέρωσης α λα ελληνικά με την αξιοπιστία α λα Μητσοτάκη. Οι προφήτες με τον χορηγό τους. Και η βεβαιότητα ότι η χορηγούμενη προφητεία θα γίνει αυτοεκπληρούμενη χορηγεί και το θαύμα του νέου εκλογικού νόμου. Θεός ο Μητσοτάκης!
Από μια άποψη, όλα αυτά δικαιολογούν μια κάποια χαιρεκακία: ας το κάνουν! Θα πέσει στον λάκκο που σκάβει για άλλους, είπε ο Τσίπρας για τον σκαπανέα Μητσοτάκη. Και όχι μόνο ο Μητσοτάκης, θα πρέπει να συμπληρώσουμε. Αλλά και όλοι όσοι έστρεψαν και στρέφουν τα όπλα της Δημοκρατίας και της αλήθειας εναντίον της Δημοκρατίας και της αλήθειας. Γιατί είναι γνωστό από άλλες αναμετρήσεις κι από το δημοψήφισμα: γελάει καλύτερα όποιος του γελάει η κάλπη...

Θανάσης Καρτερός
ΑΥΓΗ (08.9.2022)