ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Εκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ζητά ο Τσίπρας


Την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ζητά με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην επιστολή επισημαίνει ότι πρέπει να δώσουν άμεσα εξηγήσεις οι διοικητές της ΕΥΠ μετά τη μηνυτήρια αναφορά του Χρήστου Σπίρτζη για την παγίδευσή του με το κακόβουλο λογισμικό Predator και ζητά, παράλληλα να γίνει άμεσος έλεγχος από την ΑΔΑΕ. Συγκεκριμένα ζητά να καταθέσουν ο Διοικητής της ΕΥΠ κ. Δεμίρης, η Εισαγγελέας στην ΕΥΠ κ. Βλάχου και ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Ράμμος.
Ο Αλέξης Τσίπρας στο αίτημα για την έκτακτη σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου «σε ό,τι αφορά την αποτελεσματική λειτουργία θεσμικών εγγυήσεων που συνδέονται με την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών και εν γένει της Δημοκρατίας μας και του κράτους δικαίου απέναντι σε αυθαίρετες και παράνομες ενέργειες δημόσιων αρχών και ιδιωτών»
«Οι εξελίξεις στην πατρίδα μας σε σχέση με ό,τι έως σήμερα θεωρούσαμε μεταπολιτευτικό δημοκρατικό κεκτημένο είναι, δυστυχώς, ραγδαίες και δυσμενείς, με πρώτο υπεύθυνο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό» επισημαίνει ο Τσίπρας.