ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Στο Ευρωκοινοβούλιο συζήτηση σε απευθείας μετάδοση - Στην Αθήνα... κλειστές πόρτες!


Στο Ευρωκοινοβούλιο απευθείας μετάδοση των τοποθετήσεων των Ελλήνων δημοσιογράφων που έχουν κληθεί να μιλήσουν για την παρακολούθησή τους.Θανάσης Κουκάκης και Σταύρος Μαλιχούδης.
Αλλά -σε άλλο πάνελ, δεύτερο- και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος και αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης.
Στην Αθήνα, το... απόρρητο κυριαρχεί παντού, περιφρονείται η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και για τις εργασίες της Εξεταστικής η κυβερνητική πλειοψηφία λειτουργεί με όρους εξασφάλισης… ομερτά!
Το κατάλαβε αμέσως και η πρόεδρος της Επιτροπής PEGA, η ευρωβουλευτής Sophie in ‘t Veld, που έκαμνε παρέμβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Το δεύτερο πάνελ της επιτροπής PEGA δυστυχώς εξελίσσεται σε κωμικό σκετς τύπου “Ο υπολογιστής-λέει-Όχι”» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της στο Twitter. «Σχεδόν καμία απάντηση, επειδή “δεν είναι μέσα στις δυνατότητές μας”, “κανένα σχόλιο για τις υποθέσεις”, “ζήτημα εθνικής ασφάλειας επομένως άκρως απόρρητο”» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, στο πρώτο πάνελ της PEGA μίλησε ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, ο οποίος κατήγγειλε την προφανή σχέση του παραιτηθέντα γ.γ. του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη με την εταιρεία Intellexa, που φέρεται να έχει εμπλοκή στο σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά και με το παράνομο λογισμικό Predator με το οποίο είχε παγιδευτεί το κινητό του.

Επίσης, μίλησε ο δημοσιογράφος Σταύρος Μαλιχούδης, ο οποίος κατήγγειλε ότι με την παρακολούθησή του συγκεντρώνονταν στοιχεία για δεκάδες δημοσιογράφους.