ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

«Είστε χουντικός και τολμάτε να μιλάτε για Δημοκρατία;»


Χαμός στον αέρα του ΣΚΑΪ με Τζανακόπουλο και Άδωνη Γεωργιάδη


Ένταση σημειώθηκε ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον υπουργό του Μητσοτάκη, Άδωνη Γεωργιάδη, στον αέρα του ΣΚΑΪ με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών.«Αν πρέπει να παρακολουθούνται και πολιτικά πρόσωπα, θα παρακολουθούνται» είπε αρχικά σε υψηλούς τόνους, ο Άδωνις Γεωργιάδης.
«Ό,τι είναι για το καλό του έθνους και τις πατρίδας θα γίνεται. Η διαφορά μεταξύ δικατορίας και δημοκρατίας είναι μία. Στη δημοκρατία η παρακολούθηση γίνεται με έλεγχο, με πλαίσιο, με διαφάνεια» πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
«Ποιος ελέγχει κύριε Γεωργιάδη; Ακριβώς αυτό λέμε…» είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με τον υπουργό Ανάπτυξης να απαντά «η ελληνική δικαιοσύνη ελέγχει, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ». 
«Προσομοιάζουμε σε δικτατορία υπό το καθεστώς Μητσοτάκη, αυτό συμβαίνει» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Υπάρχει εισαγγελέας και τώρα μπήκε και δεύτερος εισαγγελέας. Αυτοί ελέγχουν, όχι ο Τζανακόπουλος» συνέχισε σε έντονο ύφος ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Πάντως ο υπουργός Ανάπτυξης αντί να απαντήσει στις τοποθετήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την επιχείρηση συγκάλυψης από την κυβέρνηση του σκανδάλου των υποκλοπών, άρχισε τα φληναφήματα περί εραστών του Μάο και του Στάλιν που δεν δικαιούνται να μιλάνε για υποκλοπές ενώ αναφερόμενος στην ηγεσία και τα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι έχουν κόψει κάθε σχέση με τη δημοκρατία και ότι «σας βλέπει η δημοκρατία και ντρέπεται».
Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην «Αυγή» για τον Γκορμπατσόφ, επιτιθέμενος κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και λέγοντας ότι όταν θαυμάζεις το σοβιετικό καθεστώς δεν δικαιούσαι να μιλάς για υποκλοπές.
«Είστε χουντικός και τολμάτε να μιλάτε για δημοκρατία;», ήταν η σκληρή απάντηση Τζανακόπουλου, ο οποίος επεσήμανε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν θαυμαστής του δικτάτορα Παττακού και μάλιστα αλληλογραφούσαν. «Σας βλέπει όλος ο δημοκρατικός κόσμος και γελάει. Είστε χουντικός, θαυμαστής της χούντας και μιλάτε;» είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υποστήριξε ότι δεν είναι θαυμαστής του Παττακού και ότι δεν αλληλογραφούσαν παρά μόνο του... έστελνε γράμματα ο χουντικός.


Η μετωπική σύγκρουση ξεκίνησε όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης μετ΄επιτάσεως δήλωσε ότι εάν πρέπει η ΕΥΠ να παρακολουθεί πολιτικά πρόσωπα, θα τα παρακολουθεί, δίνοντας άφεση αμαρτιών στην παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και μη μπορώντας να απαντήσει στο ποιος θα ελέγχει την ΕΥΠ.
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος του επεσήμανε ότι το σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής ορίζουν ότι η κυβέρνηση ελέγχεται υπογραμμίζοντας ότι όταν η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν μπορεί να ασκήσει το έργο της υπονομεύεται το κοινοβουλευτικό πολίτευμα από αυτή την ακροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη».