ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Αλήθεια, κύριε υπουργέ;


Πολλές αντιδράσεις προκαλεί η επιλογή του Κώστα Τσιάρα να «επιβραβεύσει» τη Μαριάνθη Παγουτέλη με τη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, καθώς πρόκειται για μια δικαστικό μεεκπεφρασμένεςαντισημιτικές θέσεις. Η δικαστικός είχε μειοψηφήσει στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού υπέρ της αθώωσης του Κωνσταντίνου Πλεύρη κατά τη γνωστή δίκη για το βιβλίο του «Εβραίοι, όλη η αλήθεια», ενώ κατά το παρελθόν υπήρχαν δημοσιεύματα που έλεγαν πως διατηρεί blog με αντισημιτικό περιεχόμενο και απόψεις, όπως ότι τους Εβραίους έπρεπε να τους είχε εξοντώσει όλους ο Χίτλερ. (από το Θεωρείο / Καθημερινή)
***
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας θυμίζει ότι πρόκειται για τη δικαστικό που «είχε μειοψηφήσει στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού υπέρ της αθώωσης του Κωνσταντίνου Πλεύρη κατά τη γνωστή δίκη για το αντισημιτικό βιβλίο του "Εβραίοι, όλη η αλήθεια". Η κα Παγουτέλη είχε συντάξει ένα εκτενές σκεπτικό 32 σελίδων, δικαιολογώντας τις αντισημιτικές απόψεις του Κ. Πλεύρη.
»Το ΚΙΣΕ διατυπώνει την έντονη δυσαρέσκεια του Ελληνικού Εβραϊσμού για την τοποθέτηση στην κορυφή της Δικαιοσύνης ενός προσώπου που δεν θα μπορεί να προασπίσει τη δεδηλωμένη θέση της Ελληνικής Πολιτείας ενάντια στον αντισημιτισμό».
***