ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Tσίπρας: Χρειάζονται άμεσα και ουσιαστικά μέτρα και όχι διαγγέλματα αυτοθαυμασμού


Eστω και τώρα, είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου να αλλάξει στρατηγική ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ευθύνη έχει ονοματοεπώνυμο τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και κατέθεσε σειρά μέτρων.
«Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου να αλλάξει στρατηγική ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Χρειάζονται άμεσα και ουσιαστικά μέτρα και όχι διαγγέλματα αυτοθαυμασμού» σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.
Ο Αλέξης Τσίρας κάλεσε συγκεκριμένα τον Κυριάκο Μητσοτάκη έστω και τώρα:
  • Να προχωρήσει άμεσα στην επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων και να οργανώσουμε πανστρατιά για την πρώτη δόση ιδιαίτερα στις ευάλωτα ηλικιακές ομάδες. Κινητές ομάδες με τη συνεργασία της πρωτοβάθμιας φροντίδας και της τοπικής αυτοδιοίκησης πόρτα πόρτα στις πόλεις, στις περιφέρειες.
  • Να προχωρήσει άμεσα και με αυστηρότερα μέτρα στον εμβολιασμό στα σώματα ασφάλειας και στον στρατό. Είναι αδιανόητο να σου ζητά πιστοποιητικό εμβολιασμού ένας μη εμβολιασμένος αστυνομικός
  • Να θεσμοθετήσει μαζικά δωρεάν τεστ για όλους
  • Να ακυρώσει τις μειώσεις των δαπανών υγείας που έχει προαναγγείλει για το 2022 την ώρα που το ΕΣΥ καταρρέει και να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών
  • Να ακυρώσει όλες τις συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων που προχωρά η κυρία Κεραμέως και να γίνουν αμεσα προσλήψεις στα σχολεία για να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις
  • Να αυξηθούν άμεσα τα λεωφορεία στα μέσα μαζικής μεταφοράς ακόμα και με επιτάξεις οχημάτων και να γίνει εγκατάσταση συστήματα εξαερισμού σε κλειστούς χώρους όπως το μετρό
  • Να επανέλθει η τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την απομάκρυνση του Θάνου Πλεύρη από το υπουργείο Υγείας ώστε να αναλάβει ένας υπουργός κύρους και αποδοχής για να υλοποιήσει ουσιαστικά μέτρα που θα μπορούν να ανασχέσουν την πανδημία.
«Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευθύνη της αποτυχίας που σήμερα βιώνουμε γιατί εδώ και δύο χρόνια αντιμετωπίζει την πανδημία με λόγια του αέρα γιατί δεν ενισχύει το ΕΣΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδα» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι χρειάστηκε να θρηνήσουμε 1.137 νεκρούς μέσα στο Νοέμβρη και να υπάρξει η γενική κατακραυγή για να εξαγγείλει αυτό που καταψήφισε, να γίνει υποχρεωτικό το τεστ για την είσοδο ανεμβολίαστων σε εκκλησίες.
Δεν ξέρω τι θα ανακοίνωνε αν δεν ήξερε ότι σήμερα θα έκανα δήλωση αμέσως μετά το διάγγελμά του. Μόλις προχτές μας είπε ότι δε θα γίνουμε Αυστρία και σήμερα μας ανακοίνωση lockdown για τους ανεμβολίαστους. Ένα διαρκές μπρος πίσω και μέτρα που για τις περισσότερες φορές δεν έχουν αντίκτυπο».
«Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί, αν δεν θέλει τότε ας αφήσει χώρο σε εμάς που και θέλουμε και μπορούμε» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.