ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Συμπαράσταση στους δημοσιογράφους της εφημερίδας «δημοκρατία»


Τη συμπαράστασή του εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στους δημοσιογράφους μέλη της, της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, που βρέθηκαν στο στόχαστρο του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος.. τώρα κατέθεσε μήνυση εναντίον τους για δημοσίευμα πριν από ενάμιση χρόνο.
Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια, από ένα σύστημα εξουσίας υπόλογο στη διεθνή δημοσιογραφική κοινότητα, αναπαράγει και οξύνει την ένταση μεταξύ των δύο χωρών και υπονομεύει την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.
Η ΕΣΗΕΑ διατρανώνει για μία ακόμη φορά την πίστη της στην ελευθεροτυπία και στην ελευθερία της έκφρασης, που προστατεύεται απόλυτα από το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις. Και διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι στη χώρα μας, η πολυφωνία και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι αδιαπραγμάτευτα.
Τονίζουμε ότι μηνύσεις τέτοιου είδους δεν φοβίζουν τους Έλληνες δημοσιογράφους και δεν τους αποπροσανατολίζουν από την άσκηση του καθήκοντός τους.