ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

H παρακολούθηση δημοσιογράφων από την ΕΥΠ και η ΕΣΗΕΑ


Πρόσφατο δημοσίευμα αποκάλυψε διαβιβαστικά έγγραφα της ΕΥΠ, ένα εκ των οποίων αφορούσε την εντολή παρακολούθησης του δημοσιογράφου Σταύρου Μαλιχούδη. H ΕΣΗΕΑ σε ψήφισμα της.. Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της για την παρακολούθηση δημοσιογράφων από την ΕΥΠ αναφέρει:
«Η παρακολούθηση δημοσιογράφων από την ΕΥΠδεν ταιριάζει σε δημοκρατικά καθεστώτα.
Πρόσφατο δημοσίευμα αποκάλυψε διαβιβαστικά έγγραφα της ΕΥΠ, ένα εκ των οποίων αφορούσε την εντολή παρακολούθησης του δημοσιογράφου Σταύρου Μαλιχούδη. Ο συνάδελφος βρέθηκε στο στόχαστρο της ΕΥΠ εξαιτίας ρεπορτάζ του για την ιστορία ενός 12χρονου παιδιού από τη Συρία, που βρισκόταν μαζί με την οικογένεια του υπό διοικητική κράτηση στην Κω. Η αντιμετώπιση της δημοσιογραφικής έρευνας ως απειλής είναι πρωτοφανής και δεν αρμόζει σε δημοκρατικά καθεστώτα. Πιστή στη ρήση ότι η δημοσιότητα είναι η ψυχή της δικαιοσύνης, η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει απερίφραστα την παρακολούθηση οποιουδήποτε δημοσιογράφου από την ΕΥΠ.»