ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Aγαπητή «Καθημερινή»...


O Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης απαντάει στην εφημερίδα «Καθημερινή για τα όσα έγραψε στο άρθρο του ο Ανδρέας Δρυμιώτης με τίτλο «Μας έχουν περάσει για ηλίθιους». Το άρθρο.. Δυμιώτη αναφέρεται εκτενώς σε τοποθετήσεις τόσο του Βαρουφάκη όσο και του ΜέΡΑ25. «Το γεγονός ότι το άρθρο αναφέρεται σε σημαντικά για το μέλλον του τόπου ζητήματα με κάνει να αγνοήσω τις υβριστικές στο πρόσωπό μου αναφορές και να απαντήσω επί της ουσίας» γράφει ο  Γραμματέας του ΜέΡΑ25. Αναφέρει συγκεκριμένα:
"Aγαπητή «Καθημερινή»,
Στο φύλλο σου της περασμένης Κυριακής (7/11/2021) δημοσίευσες άρθρο του κ. Ανδρέα Δρυμιώτη με τίτλο «Μας έχουν περάσει για ηλίθιους» το οποίο αναφέρεται εκτενώς σε τοποθετήσεις τόσο δικές μου όσο και του ΜέΡΑ25. Το γεγονός ότι το άρθρο αναφέρεται σε σημαντικά για το μέλλον του τόπου ζητήματα με κάνει να αγνοήσω τις υβριστικές στο πρόσωπό μου αναφορές και να απαντήσω επί της ουσίας. Με σκοπό τον εμπλουτισμό του δημόσιου διαλόγου αντιγράφω τα ενδιαφέροντα σημεία του αρθρογράφου πριν τα απαντήσω.
Απορρίπτοντας τον παραλληλισμό που κάνει το ΜέΡΑ25 μεταξύ των μαυραγοριτών «που έβλεπαν την Κατοχή ως ευκαιρία» και των σημερινών προσοδο-κυνηγών, ο κ. Δρυμιώτης γράφει: «Οι μαυραγορίτες εμφανίζονται και κυριαρχούν όταν υπάρχουν ελλείψεις βασικών αγαθών στην αγορά, όπως συνέβη στην κατοχή. Οι σημερινές συνθήκες ελεύθερης αγοράς αποκλείουν παντελώς τους μαυραγορίτες.»
Κατ’ αρχάς, μην ξεχνάμε ότι κι η μαύρη αγορά της Κατοχής ελεύθερη αγορά ήταν, στο πλαίσιο της οποίας οι επιτήδειοι πλούτισαν εκμεταλλευόμενοι την πλειοψηφία με τις πλάτες του κράτους των δωσίλογων. Σήμερα, έχουμε νέες κατασκευασμένες ψευτο-αγορές στις οποίες φύονται σύγχρονοι μαυραγορίτες, π.χ. τα ταμεία που πλουτίζουν από την χρεοκοπία της πλειοψηφίας αγοράζοντας βουνά κόκκινων δανείων ώστε, με την εγγύηση του δημοσίου και της ΕΚΤ, να εξάγουν αυτές τις προσόδους σε φορολογικούς παραδείσους.
Σχετικά με την άποψη του ΜέΡΑ25 ότι πίσω από την κυβερνητική εξαγγελία αναδάσωσης με «πιστοποιημένα δενδρύλλια» κρύβονται εταιρείες όπως η Bayer–Monstanto, γράφει: «Ο τζίρος της Bayer για το 2020 ήταν 42,5 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα αγροτικά προϊόντα 18,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Είμαι βέβαιος ότι η αξία των σπόρων και των «υβριδικών δενδρυλλίων» που υποτίθεται ότι οι «ολιγάρχες» θα πούλαγαν στην Ελλάδα για την αναδάσωση δεν φτάνει ούτε για την ετήσια προμήθεια του χαρτιού τουαλέτας στα γραφεία της Bayern στην Αθήνα! Με άλλα λόγια κανένας από την Bayern δεν θα ασχοληθεί με τέτοια μικροποσά.

-περισσότερα στο mera25 ΕΔΩ