ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Κλείστε το, επιτέλους!


Kλείστε τα! Αυτή ήταν η αγανακτισμένη προτροπή του Άδωνι Γεωργιάδη προς τους επαγγελματίες της εστίασης, που έβαλαν λουκέτο διαμαρτυρίας χθες στις επιχειρήσεις τους. Και γιατί βγήκε από.. τα ρούχα του ο αρμόδιος υπουργός; Γιατί, όπως εξήγησε, η κυβέρνηση φέρθηκε και φέρεται μια χαρά στους ανθρώπους του συγκεκριμένου κλάδου. Τόσο μια χαρά, ώστε εκπρόσωποι άλλων κλάδων να διαμαρτύρονται για την προνομιακή μεταχείριση της εστίασης. Έτσι είπε. Πριν αναχωρήσει για να επιβλέψει τα έργα στο Ελληνικό.
Αυτή η προστακτική της αναισθησίας -κλείστε τα!- έρχεται να θυμίσει την άλλη, ίδιας αισθητικής, έκρηξη του ίδιου υπουργού, για τον κόσμο που δεν έχει πειστεί να κάνει το εμβόλιο. Μη σώσουν και εμβολιαστούν! Κλείστε τα ή μη σώσετε, και στις δύο περιπτώσεις το πολιτικό, αλλά και ανθρωπιστικό μήνυμα είναι σαφές: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει τα πάντα σωστά. Υπάρχει όμως μέγα πρόβλημα κατανόησης των ευεργετικών της μέτρων από τους ευεργετημένους. Οι οποίοι συνεπώς έχουν την ευθύνη για όσα παθαίνουν.
- από άρθρο του Θανάση Καρτερού στην ΑΥΓΗ (ολόκληρο ΕΔΩ)