ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Η ΕΡΤ αποχαιρετά τη Σοφία Μιχαλίτση


Η ΕΡΤ αποχαιρετά τη Σοφία Μιχαλίτση, που «έφυγε» το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021. Η Σοφία Μιχαλίτση υπήρξε διευθύντρια του Δεύτερου Προγράμματος από τον Ιανουάριο του 1976 ώς το 1988.. Αναμόρφωσε το Δεύτερο, διεύρυνε το ρεπερτόριό του και αξιοποίησε την Ελαφρά Ορχήστρα των Μουσικών Συνόλων.
Επίσης, ενέταξε στο πρόγραμμα του Δεύτερου αφιερώματα σε ιστορικά γεγονότα, νέες θεατρικές παραστάσεις, αλλά και εκδηλώσεις.
Η διοίκηση της ΕΡΤ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στους οικείους της.

Σειρά εκπομπών από το Δεύτερο Πρόγραμμα
στη μνήμη της Σοφίας Μιχαλίτση
Από Δευτέρα 15 έως Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, ώρα 18:00-19:00

Το Δεύτερο Πρόγραμμα ετοίμασε μια σειρά εκπομπών προκειμένου να αποχαιρετίσει την «ιστορική διευθύντρια του Δεύτερου», Σοφία Μιχαλίτση, η οποία έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 13 Νοεμβρίου.

Από Δευτέρα 15 έως Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, ακούμε εκπομπές ή αποσπάσματα εκπομπών από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, που η Σοφία Μιχαλίτση είχε επιμεληθεί και παρουσιάσει, κυρίως μέσα από τις θρυλικές «Ζωντανές ηχογραφήσεις του Δεύτερου Προγράμματος», οι οποίες άφησαν εποχή στο ραδιόφωνο. Την επιμέλεια και παρουσίαση του αφιερώματος έχει ο Σιδερής Πρίντεζης.

Όσα θα ακούσετε στο αφιέρωμα του Δεύτερου Προγράμματος
  • Δευτέρα 15 και Παρασκευή 19 Νοεμβρίου: Τραγούδια από τις «Ζωντανές ηχογραφήσεις» μέσα από αναδρομικές εκπομπές. Την Παρασκευή φιλοξενείται και η Άννα Νταλάρα,, η οποία είχε παρουσιάσει έναν κύκλο ζωντανών ηχογραφήσεων στις αρχές της δεκαετίας του 1980 με τίτλο «Τραγούδια που δεν τραγούδησα ποτέ», και θα αναφερθεί στη συνεργασία της με τη Σοφία Μιχαλίτση.
  • Τρίτη 16 Νοεμβρίου: Μεταδίδεται το αφιέρωμα που παρουσίασε η Σοφία Μιχαλίτση μετά τον θάνατο του Βασίλη Τσιτσάνη το 1984 και περιείχε μια σπανιότατη συνομιλία τους, αλλά και τραγούδια που έπαιξε ο Βασίλης Τσιτσάνης με το μπουζούκι του, σε εκπομπή που είχε πρωτοπαρουσιαστεί στο Τρίτο Πρόγραμμα το 1976.
  • Τετάρτη 17 Νοεμβρίου: Τραγούδια με τη Δήμητρα Γαλάνη από ηχογραφήσεις της στο Δεύτερο Πρόγραμμα τη δεκαετία του 1980, επί διεύθυνσης Σοφίας Μιχαλίτση. Ανάμεσά τους και η εκπομπή στην οποία η Δήμητρα Γαλάνη τραγούδησε Μάνο Χατζιδάκι με τη συνοδεία του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου στην κιθάρα. Στην εκπομπή φιλοξενούνται η Δήμητρα Γαλάνη και ο Αντώνης Ανδρικάκης που είχαν παρουσιάσει μαζί την εκπομπή «Τα μπαράκια του Δεύτερου Προγράμματος».
  • Πέμπτη 18 Νοεμβρίου: Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Λίνα Νικολακοπούλου με τη Σοφία Μιχαλίτση στις «Ζωντανές ηχογραφήσεις» το 1984. Ακόμα, τραγούδια που είχε παραγγείλει το Δεύτερο Πρόγραμμα στους 2 δημιουργούς, αλλά και ηχογραφήσεις του Σταμάτη Κραουνάκη με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη.

Επίσης, την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, 12:00-14:00 το μεσημέρι, ώρα του τελευταίου αποχαιρετισμού, οι ακροατές θα ακούσουν μια μοναδική εκπομπή, όπου η Ζέλια Σταύρου είχε φιλοξενήσει τη Σοφία Μιχαλίτση στον «Καλεσμένο του Δεύτερου», με αφορμή τούς τότε εορτασμούς για τα 70 χρόνια Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Η Σοφία Μιχαλίτση είχε μόλις επιστρέψει από την Έκθεση για τα 70 χρόνια Ελληνική Ραδιοφωνία, που ήταν σε εξέλιξη τότε στο Ζάππειο, και γεμάτη αναμνήσεις ξετυλίγει το νήμα της ραδιοφωνικής ζωής της, που ήταν απόλυτα συνυφασμένη με το Δεύτερο Πρόγραμμα. Μια εξαιρετικά ζεστή και ανθρώπινη εκπομπή, όπου η Σοφία Μιχαλίτση ακούγεται να μιλάει τόσο προσωπικά για τη ζωή και την επαγγελματική πορεία της, σε έναν πραγματικά δικό της άνθρωπο.